Водії, будьте пильними: за моргання аварійкою можуть забрати права. Що треба знати про нові правила ПДР 2023

Бути водієм автомобіля – це означає бути супер уважною людиною, а також, необхідно знати всі правила ПДР і всі дорожні знаки. А також брати до уваги зміни у ПДР, незнання яких, може зіграти з вами злий жарт.

Щороку правила для водіїв змінюються, ба більше, їх більшає. Тому всі власники машин мають завжди слідкувати за змінами. І навіть одного дня ви можете потрапити у неприємну ситуацію через незнання. І тут грає роль уважність. Перш за все, ви маєте розуміти, що якщо ви не готові постійно слідкувати за оновленням, то напевно, водити машину – це не для вас.

Правила ПДР 2023

Велика кількість водіїв полюбляють застосовувати так звану у народі аварійку, яка буває недоречною і цього року ця звичка стане для вас найшкідливішою. Тож, розберемося, що ж таке аварійка.

Аварійка – це правило моргання автомобіля. Воно застосовується у таких випадках:

  • Рух автомобіля з технічними несправностями
  • Машина, яка буксується
  • Вимушена зупинка
  • Засліплення водія світлом фар
  • Зупинка на вимогу поліціянта
  • Під час аварії
  • Подяка за щось іншим водіям
  • Вибачення за невдалий маневр.
Аварійка у 2023 році

Тож, лише за цих випадків водій має право використати аварійку, але якщо ви порушуєте правила, то будьте готові до штрафу у розмірі 425 гривень. А якщо ви спричинили аварію, то 680 гривень. Також водія можуть позбавити прав на 6 або навіть на 12 місяців.

Правила аварійки у 2023 році

Отже, як бачимо, правила ПДР з кожним роком стають більш жорсткими. На це впливає збільшення аварійних ситуацій. Особливо зараз, коли у нашій країні є обмеження електроенергією та аварійні ситуації збільшилися у кілька разів. Звісно, не завжди вони стаються за виною водія, але все ж таки. Коли ти знаєш правила – ти оберігаєш себе, інших водіїв та пішоходів від ситуацій, які можуть стати фатальними.

Схожі статті

Мама трьох дівчаток: Лілія Ребрик вразила яскравими образами – на роботу, свято та на кожен день

Півтора місяці тому телеведуча та актриса Лілія Ребрик народила третю доньку. За цей час зірка встигла привести себе у форму та вийти на роботу на неповний день.

Хто він – непростий колишній Могилевської: не може її забути, згадує на кожному кроці і зайшов надто далеко

Знаменита українська співачка Наталія Могилевська не так давно розповіла про нового чоловіка у своєму житті. Завдяки Валентину вона нарешті відчула себе щасливою.

Це був не піар-хід: Руслана Писанка знайшла своє щастя в 47 і стала дружиною молодшого за себе бізнесмена

Руслана Писанка змогла знайти своє кохання в 47 років, незважаючи на невдалі спроби: як телеведуча та акторка познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком?

Міні-копія, тільки без переднього зуба: Юрій Горбунов показав свого первістка, який не хоче в школу

Продюсер Юрій Горбунов у перервах між відрядженнями та гастролями із задоволенням проводить час із сім'єю – коханою дружиною та двома синами.

Після пластики стали, що сестри: молода дружина Павліка показала родичку, на яку стала дуже схожа

Молода дружина Віктора Павлика Катерина Репяхова показала найрідніших людей, які давно мешкають за кордоном. Двоє фото вже зробили собі пластику.

Анастасія Приходько розповіла про хворобу та зізналась, хто винен у погіршенні її здоров’я: “Серце та тиск”

Знаменита українська співачка Анастасія Приходько вразила зізнанням про те, що в неї значно погіршилося здоров'я. Також артистка розповіла, що саме стало причиною.