Водії, будьте пильними: за яке порушення ПДР в Україні можуть забрати права у 2023 році

У 2023 році правила дорожнього руху дуже сильно зміняться для українців, тому водіям варто бути більш пильними аби не потрапити на великі суми штрафів та не залишитися без своїх прав.

В новому році водії стикнуться зі штрафами за підвищення швидкості, за моргання фарами. Тож, зміни поки що незначні, проте можуть залишити водіїв без прав, тож варто звертати увагу на нові законопроєкти та бути пильними на дорозі, аби не потрапити у халепу і пересідати на громадський транспорт та жертвувати своїм комфортом і часом.

За що у водіїв можуть забрати права

Отже, якщо ви живете у населеному пункті або приїжджаєте туди у справах чи у гості, ви не маєте права підвищувати швидкість більше ніж на 50 кілометрів на годину, оскільки населені пункти зазвичай мають не такі гарні дороги або взагалі їхню відсутність, тому швидко їздити там небезпечно як для пішохода, так і для водія. Тож, якщо підвищення на 50 кілометрів, то права можуть забрати на 3-6 місяців, а якщо підвищення швидкості на 70 кілометрів на годину, то без прав водії будуть ходити 6-12 місяців.

Ще однією причиною позбавлення прав може стати моргання аварійкою. Що це означає? Не можна моргати без причин, які дійсно важливі. Тобто, коли у вас є певні проблеми з автомобілем, коли потрібно виїхати на іншу смугу або пришвидшити водія, який не дає вам проїхати.

Правила дорожнього руху 2023

У 2023 році водіям не варто розслаблятися, якщо на дорозі не стоять представники патрульної поліції, тому що на дороги планують повернути фантомних патрульних, які будуть фіксувати порушення правил дорожнього руху. Це такі камери, які просто будуть розміщенні на дорогах, особливо це стосується великих міст.

За що у водіїв можуть забрати права у 2023 році

Отже, без покарання водії у 2023 році не залишаться, оскільки не тільки фізичні патрульні будуть фіксувати порушення, а ще й камерні, тому власникам автомобілів потрібно слідкувати за всіма оновленнями ПДР.

Схожі статті

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.