Головний медик України заразився коронавірусом і прогнозує колапс вітчизняної медичної системи

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов став шостим високопосадовцем, які підчепили COVID -19. Перед цим стало відомо про хворобу Президента Володимира Зеленського, керівника його офісу Андрія Єрмака, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та його заступника Руслана Стефанчука, а ще міністра з питань тимчасово окупованих територій Олексія Резніка.

Про хворобу стало відомо з відео, яке Максим Степанов виклав на своїй сторінці у Фейсбуку.

“Попри обережність і дотримання всіх правил безпеки сьогодні, на жаль, отримав позитивний тест на COVID-19”, – розповів міністр.

Втім, Степанов заспокоїв, що хвороба не є такою агресивною – він перебуває на самоізоляції вдома і у понеділок готовий  буде провести свій традиційний брифінг.

Степанов закликав  зберігати карантин вихідного дня, не відвідувати місць масових скупчень, бути обережними, берегти своїх близьких. І побажав усім бути здоровими.

Напередодні, ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”, Степанов пояснив українцям, що, якщо не дотриматися цих кроків (карантин вихідного дня – ред.), то “на 15-20 грудня отримаємо апокаліпсис медичної системи, коли всі ліжка будуть заповнені”.

Про це, тобто перед тим, як вводити таку обмежувальну міру, велися серйозні обговорення з епідеміологами.

Він також додав, що повний локдаун був би ефективнішим, але цього не витримає економіка.

Додамо, що у суботу на хворобу коронавірусу в Україні за добу захворіло 12 524 осіб.

Схожі статті

Сумська розповіла, що дочка залишила їй перед тим, як покинути маму заради москви: на згадку від Паперної

Відома українська акторка Ольга Сумська вперше за довгий час публічно пригадала про свою старшу дочку та розповіла про спогад, який залишився від спадкоємиці.

Куди так швидко летить час: 42-річна Лілія Ребрик тільки народила, а найменшій донечці вже місяць (ФОТО)

Відома телеведуча Лілія Ребрик святкує 1 місяць своєї найменшої донечки: зірка показала у соціальних мережах, як проводить час зі всіма своїми доньками. Подробиці.

Аніта Луценко одягла червоний купальник із “Рятувальників Малібу” та показала свій шовковий персик (ФОТО)

Відома фітнес-тренерка Аніта Луценко вразила своїх підписників зовнішнім виглядом: в якому образі з'явилась спротсменка та чим саме здивувала шанувальників?