В Україні запроваджується цифрове свідоцтво про народження

Електронне свідоцтво про народження матиме таку саму юридичну силу, як і паперове.

Відтепер українські немовлята зможуть отримати свідоцтво про народження в електронному вигляді, що полегшить життя їхніх батьків. Кабінет міністрів прийняв постанову, відповідно до якої в Україні запроваджується електронне свідоцтво про народження дітей до чотирнадцяти років.

Як написала прес-служба Мінцифри на власному сайті, таку постанову уряд ухвалив 23 вересня на своєму засіданні.

Таким чином, в Україні буде дійсним цифрове свідоцтво про народження, раніше цей документ існував тільки в паперовому вигляді.

Так, даною постановою визначається порядок замовлення електронного свідоцтва про народження дитини, формування документа, пред’явлення та встановлення його достовірності.

Також документом Кабміну визначено можливість передачі електронного свідоцтва у вигляді копій в електронному вигляді.

Мінцифри також зазначило, що цей документ буде відображатися у мобільному додатку для електронних документів «Дія» батьків дитини. Поряд зі свідоцтвом про народження також тут буде знаходитися дійсна прописка малюка.

Немовля

Тож електронне свідоцтво про народження в Україні отримає таку ж юридичну силу, як і паперовий аналог документа.

Повідомляється, що Мінцифри незабаром запустить в мобільному застосунку «Дія» бета-тестування цифрового свідоцтва про народження.

Нагадаємо, на початку 2020 року Міністерство цифрової трансформації презентувало мобільний додаток для смартфонів «Дія» та національну онлайн-платформу «Дія. Цифрова грамотність». У цьому додатку громадяни можуть зберігати оцифровані версії різних документів.

Схожі статті

Суддя “МастерШеф” показала, що робить в Ісландії: Ольга Мартиновська круто пройшлася горами і водоспадами

Зірка телеканалу СТБ Ольга Мартиновська розповіла українцям лайфхаки про те, що слід брати з собою в Ісландію. І що суто їй дуже знадобилося біля водоспадів і прекрасних краєвидів цієї держави.