Прем’єр-міністр Шмигаль пригрозив повним локдауном після карантину вихідного дня: “Чекають складні часи”

Денис Шмигаль попередив про повторне введення повного локдауну у разі недотримання громадянами карантину вихідного дня.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу у Верховній Раді наголосив, що за умови недотримання карантину вихідного дня, вже через місяць Україна повернеться до весняного сценарію 2020 року.

Саме такий сценарій зараз переживають Франція, Італія, Німеччина та інші країни Європи.

Денис Шмигаль зауважив, що важливо дотримуватися карантину вихідного дня, оскільки кількість місць для хворих на коронавірус стрімко зменшується. І це з урахуванням того, що уряд вже збільшував кількість ліжко-місць удвічі шляхом відкриття польових шпиталів.

Denys Shmygal u Verhovnij Radi
Денис Шмигаль у з доповіддю у Верховній Раді щодо ситуації з коронавірусом

Прем’єр-міністр України зазначив, що у разі недотримання громадянами заходів безпеки, країна отримає перші 20 тисяч хворих вже через місяць. Про це Денисові Шмигалю повідомили аналітики з РНБО.

Поки що Уряд не запроваджуватиме жорстких обмежень. Діятимуть лише ті, що стосуються карантину вихідного дня. За їхніми підрахунками такі заходи мають стабілізувати ситуацію в країні та обмежити число інфікованих до 12 – 15 тисяч на добу.

За умови збільшення кількості хворих, керівництво країни вводитиме жорсткий карантин. У випадку неефективності такого рішення на Україну очікує повний локдаун.

Денис Шмигаль попередив українців, що взимку країну очікує важкий період. Особливо це стане помітним, якщо не спрацює варіант з карантином вихідного дня і кількість хворих зростатиме навіть за таких умов.

Прем’єр-міністр розраховує побачити перші результати введення карантину вже через два тижні. І закликає громадян дотримуватися правил безпеки та виконувати умови карантину.

Схожі статті

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.