Вчені за допомогою нанотехнологій створили по-справжньому ефективну маску від коронавірусу

Нові засоби захисту здатні інактивувати коронавірус, а не просто не пропускають його.

Вчені винайшли маски, які забезпечують майже 100-відсотковий захист від коронавірусу. До кінця цього року в розпорядження британських медиків надійдуть захисні маски з наномідним шаром, що вбиває коронавірус, повідомляє The Daily Mail.

Як відомо, звичайні медичні маски для обличчя використовуються для запобігання поширенню коронавіруса від однієї людини до іншої за рахунок уловлювання крапель слини, що містять вірус.

Маска, що вбиває коронавірус
Маска, що вбиває коронавірус

Хоча стандартні хірургічні тришарові маски ефективні з цієї точки зору, вірус все-таки може вижити на поверхні маски без дезінфекції. Вчені Університету Ноттінгем Трент розробили маску, матеріал якої вбиває 90% частинок коронавірусу менше ніж за годину, і, таким чином, не залишає йому жодних шансів. Науковці зробили ставку на мідь. Цей метал давно відомий своїми противірусними властивостями.

Фахівці посилили їх, звернувшись до нанотехнологій. Було отримано шар наночастинок міді, який в новій масці розташувався між двома фільтруючими шарами і двома водонепроникними листами. Іони міді моментально вивільняються при контакті з коронавірусом. При цьому інактивований вірус виявляється заблокованим між фільтруючими шарами, що гарантує безпечну утилізацію маски і захист як людині, що носить маску, так і оточуючим її людям.

Маска, що вбиває коронавірус
Маска, що вбиває коронавірус

Схожу ідею захисту від коронавірусу раніше висунули і дослідники Массачусетського технологічного інституту. Нещодавно вони представили концепцію лицьової маски з живленням від батарейок і з мідною сіткою, яка нагрівається до 90 градусів за Цельсієм. Така маска була б ідеальною для ситуацій, коли ризик зараження коронавірусом дуже високий, наприклад, в лікарнях або в переповненому громадському транспорті.

Схожі статті

Сумська розповіла, що дочка залишила їй перед тим, як покинути маму заради москви: на згадку від Паперної

Відома українська акторка Ольга Сумська вперше за довгий час публічно пригадала про свою старшу дочку та розповіла про спогад, який залишився від спадкоємиці.

Куди так швидко летить час: 42-річна Лілія Ребрик тільки народила, а найменшій донечці вже місяць (ФОТО)

Відома телеведуча Лілія Ребрик святкує 1 місяць своєї найменшої донечки: зірка показала у соціальних мережах, як проводить час зі всіма своїми доньками. Подробиці.

Аніта Луценко одягла червоний купальник із “Рятувальників Малібу” та показала свій шовковий персик (ФОТО)

Відома фітнес-тренерка Аніта Луценко вразила своїх підписників зовнішнім виглядом: в якому образі з'явилась спротсменка та чим саме здивувала шанувальників?