Наші у світі: українка увійшла до переліку 100 найвпливовіших та надихаючих жінок року

Щоразу наприкінці року BBCNewsУкраїна друкує свій рейтинг найвпливовіших жінок світу. Цьогоріч туди потрапила уродженка України Анастасія Волкова

Анастасія Волкова закінчила Національний авіаційний університет у Києві, магістерський ступінь здобула у Варшавському технологічному університеті.

5 років тому переїхала в Австралію, щоб займатися наукою. У 2018 році вона захистила докторську дисертацію в Сіднейському університеті.

Анастасія Волкова підчс роботи
Анастасія Волкова під час роботи

Своїм науковим досягненням жінка знайшла прикладне застосування, заснувавши підприємство, яке надає технологічні послуги аграрному бізнесу в різних країнах світу. При цьому застосовуються найновіші технології з використанням супутникових даних місцевості, фото з дронів і навіть штучного інтелекту.

Науковець пояснює як це працює:”Ми даємо фермерам рекомендації – кажемо, наприклад, що ось у цій частині поля рослини зневоднені. А на іншій – виснажені і потребують добрив”.

Послугами вчених з Австралії користується понад тисяча аграрних компаній з 15 країн світу.

Це не перше визнання досягнень Анастасії Волкової. Цього літа вона була внесена виданням MIT Technology Review до списку новаторів віком до 35 років.

Схожі статті

Вікторія Маремуха, Євген Клопотенко та Леся Нікітюк: чому все більше зірок обирають вільні стосунки?

Модель класичної родини обирають більшість сімей. Проте, є виключення. Деякі українські зірки обрали для себе вільні стосунки, але чому вони зробили такий вибір?

Вікна з квартири колишньої дружини Дзідзьо виходять на маєток Андрія Данилка: як виглядає будинок Сердючки

Співачка Slavia поділилась знімками зі свого вікна, як виявилось, артистці відкривається вигляд на розкішний будинок на Хрещатику, в якому живе Андрій Данилко. Як виглядає квартира знаменитості?

Камалія вразила розкішним образом у мілітарі стилі: ось яку красу проґавив бізнесмен Мохаммад Захур

Камалія, як і більшість українських виконавців, активно долучається до благодійних заходів, що присвячені зборам коштів на потреби ЗСУ. Днями зірка показала ефектний образ на одному з таких вечорів.

Найсильніша людина світу Василь Вірастюк ефектно “перепросив” перед Іво Бобулом: і Потапу теж дісталося

Чоловіки ніяк не можуть залишити конфлікт, що трапився понад 8 років тому. Іво Бобул хоче особистих та щирих вибачень, а Вірастюк не розуміє, чому повинен просити пробачення.