Кого з українських співаків зловили на плагіаті: Олег Винник, Настя Каменських, Ані Лорак, Дорофєєва та інші

Публічні особистості досить часто отримують скарги, що стосуються авторських прав. Закиди чи порушення закону? Хто з українських музичних виконавців ставав учасником подібних скандалів.

Олег Винник

Відомому українському співаку Олегу Виннику, що наразі тимчасово призупинив свою творчу діяльність, кілька разів доводилось стикатись зі звинуваченнями в крадіжці інтелектуальної власності.

Агенція УНІАН повідомляла, що артист отримав скаргу за плагіат пісень Лари Мелтемі. Проте згодом наклеп був спростований офіційною експертизою. Сам артист прокоментував ситуацію:

“Якщо є претензія – потрібно вирішувати питання в суді. Це нормальний європейський підхід. Я чесний артист, сам пишу слова і музику, і сам її виконую”

Окрім цього, у 2018 році відомий австрійський гурт JOY помітив плагіат у пісні Винника “Ніно” на їхній хіт “Touch by touch”.

Схожість у звучанні помітили й українські композитори, але вони запевняють, що мелодія Винника інша, а з JOY співак взяв лише так звану “музичну цитату”, що не забороняється законом.

Українські виконавці, яких звинуватили в плагіаті
Українські виконавці, яких звинуватили в плагіаті

Настя Каменських

Після розпаду дуету “Потап і Настя” учасниця гурту Настя Каменських почала працювати над своєю сольною кар’єрою. Дебютувала артистка із синглом “#этомояночь”, який одразу ж розкритикували в Мережі. Користувачам він нагадав спільну пісню двох гуртів The Chainsmokers і Coldplay “Something Just Like This”.

Українські виконавці, яких звинуватили в плагіаті
Українські виконавці, яких звинуватили в плагіаті

Віталій Козловський

Виконавець Віталій Козловський вже понад 10 років намагається знайти компроміс з експродюсером Ігорем Кондратюком. Річ у тім, що після розірвання контракту, співак продовжив виконувати власні хіти публічно. У договорі йшлось, що Козловський не має права цього робити, адже всі права на пісні належать шоумену Кондратюку. Наразі артист зобов’язаний виплатити штраф у розмірі 2 млн гривень.

Надя Дорофєєва

Шанувальники гурту “Время и Стекло” активно обговорювали сольний трек Наді Дорофєєвої “Gorit”. Пісня викликала неоднозначну реакцію. Комусь мотив пісні здався знайомим, а згодом сингл почали порівнювати з “Mathematics” британської виконавиці Little Boots.

“Так-так, мотив приспіву Дорофєєва здерла”, – йшлося в коментарях.

Українські виконавці, яких звинуватили в плагіаті
Українські виконавці, яких звинуватили в плагіаті

Ані Лорак

Співачці-зрадниці дорікали за те, що вона “запозичила” пісню “Солнце” у грецької виконавиці Ейрини Меркурі, що була написана композитором Дімітрісом Контопулосом. Згодом у пресслужбі Лорак запевнили, що єдиною правовласницею мелодії є українська співачка.

Схожі статті

Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради: “Заправити машину і доїхати до Закарпаття”

Знаменитий український виконавець Іван Попович вперше висловився про пенсії для українських артистів, в особливості тих, які стали легендами естради та присвятили їй все своє життя.

34-річний Позитив зробив Мішель Андраде пропозицію і не стримав почуттів: “Тільки обіцяй, що назавжди”

Український виконавець, який відомий під псевдонімом Позитив, вразив мережу цікавою новиною. Чоловік публічно зробив пропозицію експідопічній Потапа.

Сніжана Єгорова вперше висловилася про старшу дочку: “Надто довго народжувала одного за одним трьох дітей”

Знаменита українська телеведуча Сніжана Єгорова, яка втекла з України ще в 2021-му і раптом вийшла на зв'язок та засудила свою дочку Стасю Ровінську.

“Якого чорта все скривати?”: колега Єфросиніної та Горбунова розкрив те, що так довго приховувала Маша

Український ведучий не зміг промовчати та прокоментував конфлікт, який став причиною скандалу між його колегами - Єфросиніною та Горбуновим.

“Драма може бути”: 34-річна Надя Дорофєєва вперше розповіла про конфлікти з Мішею Кацуріним після весілля

Артистка зізналася, що без суперечок в родині не обходиться, проте вони з чоловіком вміють вчасно розібратися та вирішити конфліктну ситуацію.

42-річна Катерина Кухар серйозно травмувалася та не змогла приховати сльози: “Не зможу закінчити цей тур”

Українська балерина вразила зізнанням про отриману на виступі травму. Через неї Катерина не зможе завершити свій тур, тож шанувальникам балету доведеться зачекати.