Ці зірки побороли рак і надихають інших: Алла Мазур, Оксана Муха, Лайма Вайкуле та інші сильні жінки

Рак – підступна хвороба, що може спіткати кожного. Важливо дбати про своє здоров'я, аби вчасно діагностувати захворювання. Відомі особистості поділились, як їм вдалось побороти онкологію.

Алла Мазур

Відома українська телеведуча Алла Мазур поділилась особистим. Перші тривожні дзвіночки зірка помітила в 2019 році, все почалось з ущільнення в молочній залозі. Тоді вона одразу звернулась до спеціалістів, проте обстеження не показали жодних відхилень. Лише після повторних процедур Мазур дізналась про свій діагноз – рак молочної залози.

Ведуча “ТСН. Тиждень” не стала зволікати, а одразу ж розпочала курс лікування. Знаменитість зізнається, паніки не було. Пройти нелегкий шлях їй допомогла підтримка рідних, близьких друзів, колег та шанувальників. Мазур намагалась абстрагуватись, за словами телеведучої, її робочий графік майже не змінився, тож це допомогло створити звичну атмосферу.

Зірки розповіли, як змогли побороти рак: Алла Мазур, Оксана Муха та інші
Зірки розповіли, як змогли побороти рак: Алла Мазур, Оксана Муха та інші

Після тривалого лікування, зірці вдалось побороти онкологію. Тепер Алла Мазур підіймає важливі теми у своїх соцмережах, що стосуються боротьби з раком. Жінка висвітлює цю проблему, аби підтримати людей, яким доводиться проходити через важкі випробування та хіміотерапію. Вона радить:

  • Уважніше ставитись до свого тіла, здоров’я та потреб
  • Шукати позитив та підтримку у всьому
  • Проводити час з тими, хто вас по-справжньому любить
  • Знаходити час для відпочинку та уникати стресів
  • Негайно купити собі те, що давно хочеться
  • Не боятись просити про допомогу
Зірки розповіли, як змогли побороти рак: Алла Мазур, Оксана Муха та інші
Зірки розповіли, як змогли побороти рак: Алла Мазур, Оксана Муха та інші

Лайма Вайкуле

Латвійська співачка Лайма Вайкуле дізналась про свій діагноз у 1991 році, тоді артистка перебувала в Америці. Лікарі повідомили, що в неї онкологія четвертої стадії – рак молочної залози. Спеціалісти не давали жодних втішних прогнозів, проте жінці вдалось вилікуватись. Сама ж Вайкуле вважає:

“Це доля, мені пощастило. Значить я не все сказала, значить мені ще треба щось зробити, щось зрозуміти. Тому я вважаю, що моєї заслуги там немає ніякої”

Шанси на одужання були мізерні, тому артистка схильна вірити, що цьому посприяли вищі сили. Хвороба сильно змінила її погляди, тепер Лайма більш емпатична та щиро переймається чужим болем.

Також, в одному з нещодавніх інтерв’ю, зірка розвіяла чутки, щодо рецидиву онкології.

Зірки розповіли, як змогли побороти рак: Алла Мазур, Оксана Муха та інші
Зірки розповіли, як змогли побороти рак: Алла Мазур, Оксана Муха та інші

Оксана Муха

У листопаді 2021 року, переможниця “Голосу країни-9” Оксана Муха дізналась про свою недугу. Співачка поділилась, що в той момент не мала сил, тож закрилась від усього світу та навіть від найближчих друзів. Проте після року боротьби знайшла в собі бажання розповісти про власний шлях.

“Рак – це не вирок. Але це дуже жорстоко”, – сказала Оксана Муха.

На початку 2023 року виконавиця зізналась, що продовжує лікування, тому що “хвороба ця є дуже підступна”. В ефірі телемарафону жінка порадила глядачам негайно звертатись до спеціалістів, якщо є певні зміни в організмі.

Зірки розповіли, як змогли побороти рак: Алла Мазур, Оксана Муха та інші
Зірки розповіли, як змогли побороти рак: Алла Мазур, Оксана Муха та інші

“Наші люди дуже часто чекають на чудо. І якщо вони відчувають щось, що у них не так, вони думають, що це минеться. Найгірше, що вони роблять – втрачають час”, – прокоментувала Муха.

Також співачка наголосила, що важливо дотримуватись правильного харчування, здорового сну та уникати стресових ситуацій.

Схожі статті

11 років без своєї душі і всесвіту: Тіна Кароль прожила ще рік без коханого Євгена Огіра – як це було

Коли 16 років тому Тіна Кароль та її чоловік Євген виходили на публіку разом, мало хто міг подумати, що ці кадри згодом стануть свого роду легендарними.

Олеся Жураківська вперше зізналася, через який вчинок чоловіка розлучилася з ним: “Уже був такий край”

Знаменита українська акторка Олеся Жураківська давно розійшлася зі своїм чоловіком, але лише нещодавно розповіла, що стало причиною такого рішення.

“Не знаю, як повірити в це”: відома акторка Тала Калатай повідомила про смерть свого батька

На жаль, життя несправедлива штука, його покидають найдавніші нам люди. Відома українська акторка повідомила про горе у своїй родині - помер її батько.

Таємне батьківство Андрія Данилка: як звуть двох синів співака, хто їх народив і де хлопчики живуть зараз

Знаменитий український співак Андрій Данилко багато років був самотнім, згідно офіційної версії, але йому приписували безліч романів, і навіть батьківство.

“Ти неймовірна”: Володимир Дантес замилував мережу ніжними привітаннями Даші Кацуріної з днем народження

У день свого 29-річчя Даша Кацуріна показала привітання від свого коханого Вови Дантеса. Як співак вітав обраницю та як почався ранок іменинниці?

Живе з іншою жінкою, має 4-х дітей і не стає старшим: як склалася доля Захура після розлучення з Камалією

Свого часу стосунки Камалії та мільярдера Мохаммада Захура були зразковими для українських глядачів, адже здавалося не можна знайти більш гармонійної пари.