Як не потрапити в руки аферистів? Олена-Христина Лебідь показала, як говорити з липовими працівникам банку

Телеведуча Олена-Христина Лебідь у випуску нового сезону "Аферисти в сітях" показала, як потрібно говорити з липовими працівниками банку, аби не потрапити на їхній "гачок".

Афери в Інтернеті є сучасним вірусом, які тільки широко розповсюджуються по всьому світу. Олена-Христина Лебідь взяла на себе відповідальність та разом з командою програми “Аферисти в сітях” показує реальні схеми обману, аби в пастки аферистів не потрапили справжні люди.

В одному з випусків 8 нового сезону програми “Аферисти в сітях”, її ведуча Олена-Христина Лебідь показала, як говорити з банківськими шахраями. Схема дуже проста. Вас просять пройти ідентифікацію для того, аби не заблокували ваші рахунки на банківській картці.

Олена-Христина Лебідь
Олена-Христина Лебідь показала, як говорити з липовими працівникам банку

Обов’язково, що потрібно в такій ситуації зробити – це передзвонити до свого банку за номерами, вказаними на вашій картці. І працівник точно зможе сказати, чи потрібно проходити ідентифікацію або повідомить про поточний рахунок.

Як тільки вас просять перерахувати комусь кошти за певну операцію розблокування картки або сказати CVV/CVC код, знайте – це шахраї, які прагнуть отримати ваші кошти. Аферист зазначив Олені, якщо вчасно не пройти ідентифікацію, то вона нібито може отримати штраф, але, знову ж таки, це маніпулятивний хід. Потім в банкоматі він попросив ведучу зняти суму в розмірі 20 000 грн, а далі, щоб вона перенаправила їх на транзитний рахунок, тобто, якщо простими словами, треба було відправити свої гроші невідомо кому.

Схема дуже зрозуміла, тому Олена-Христина показала, як працює подібний обман, зазначивши, чого робити категорично не можна. Тож, будьте пильними та не потрапляйте до сіток аферистів.

Схожі статті

У Злати Огнєвіч є маленька дочка, і вона її навіть не ховає: дуже любить дитину і балує – хто батько?

Знаменита українська співачка Злата Огнєвіч все активніше говорить про створення сімʼї. Однак артистка досі не вийшла заміж, і судить по це гіпотетично.

34-річна Наталка Денисенко пригадала, як Андрій Федінчик покинув заради неї дружину: “Мені соромно”

Наталка Денисенко зізналася, що дуже соромилася своїх почуттів, проте не змогла стриматися та зізналася чоловікові у коханні. Жінка не очікувала взаємності від Андрія Федінчика.

А як же Мішель?”: розлучений Позитив вперше показав кохану після 2 років разом, якою виявилась не співачка

Днями співака Позитива застукали на публіці з ймовірною обраницею. Після довгої інтриги, що тривала протягом 2 років, артист врешті показав аудиторії свою загадкову кохану.

Старість у радість: Ольга Сумська, Софія Ротару і Пугачова з віком стають ще красивішими – фото тоді і зараз

Ці співачки та актриси з віком стають лише красивішими, при цьому не зловживають пластичними операціями. Як їм це вдається? Читай далі у матеріалі.

Дружина багатодітного Григорія Решетніка розповіла непривабливу правду про материнство: “З’їли мої нерви”

Дружина знаменитого українського телеведучого Григорія Решетніка Христина вперше дозволила собі трохи поскаржитися на своїх дітей. Усі деталі в нашій статті.

Оля Полякова зняла свою маску та вперше заговорила про розбите серце і почуття: “Світ перестає важити”

Знаменита українська співачка Оля Полякова заговорила про серйозні почуття та ошелешила мережу своїм репертуаром. Усі подробиці в нашій статті.