Уникаємо психологічних проблем: Дмитро Карпачов назвав 3 казки, які не варто читати дітям та пояснив чому

Казки відкривають дітям усесвіт, де можливі всілякі пригоди та чудеса. Проте, виявляється, книжки, що ми читаємо дітлахам, потрібно ретельно обирати.

Дитинство, час безтурботності та розваг. Проте, психологи запевняють, що більшість психологічних проблем родом саме з цього періоду життя. Казки мають розважати дітей, переносячи їх у світ чудес, попутно розвиваючи увагу та повчаючи їх. Вони моделюють певний тип характеру та особливості поведінки. Тому, слід уважно підбирати історії для своєї малечі. Про це у своєму Instagram розповів відомий український експерт з дитячої психології та розвитку особистості Дмитро Карпачов.

Дмитро Карпачов пояснив, які казки не варто читати дітям
Дмитро Карпачов пояснив, які казки не варто читати дітям

Карлсон

За словами психолога, ця заважає моделюванню власних кордонів дитини. Головний персонаж, Малюк, жертвує своїми бажаннями та комфортом, задля примх вибагливого друга. Це викривлене уявлення про дружбу, адже у нормальних стосунках важливо знаходити компроміс та домовлятися.

Попелюшка

В цій казці головна героїня виступає у ролі жертви. Більш того, вона приймає цю роль та навіть не намагається змінити власну долю. Попелюшка тільки мріє про краще життя, але не намагається виправити своє. Також, у цій казці мачуха виступає у ролі поганиці, яка отруює життя бідної дівчинки. Не дивно, що після таких моделей, діти будуть відштовхувати потенційних мачух та вітчимів.

Дмитро Карпачов пояснив, які казки не варто читати дітям
Дмитро Карпачов пояснив, які казки не варто читати дітям

Червоний Капелюшок

На думку Карпачова, у цій казці погане все. Питання виникли і до матері, яка відправляє донку у небезпечну подорож, і до дівчинки, яка довіряє незнайомцям, що свідчить про відсутність інстинкту самозахисту та розмов про безпеку у родині.

Дмитро Карпачов пояснив, які казки не варто читати дітям
Дмитро Карпачов пояснив, які казки не варто читати дітям

Взагалі, ознайомившись зі статею, можна зробити висновок, що будь-які персонажі мають свої недоліки характеру та поведінки. Діснеївські принцеси, це взагалі знахідка для психотерапевта. Бо частина з них незрілі та меланхолічні, а друга частина бере на себе відповідальність не тільки за своє життя, а й за життя оточуючих. Тому, тільки вам вирішувати, які казки читати своїм дітям. Спробуйте вигадати казку самостійно, а ще краще залучіть до цього дитину. Таким чином, ви не тільки розвинете її уяву, а і якісно проведете спільний час.

Схожі статті

42-річна Катерина Кухар серйозно травмувалася та не змогла приховати сльози: “Не зможу закінчити цей тур”

Українська балерина вразила зізнанням про отриману на виступі травму. Через неї Катерина не зможе завершити свій тур, тож шанувальникам балету доведеться зачекати.

Екс-холостячка Ксенія Мішина оригінально натякнула, що сумує за колишнім Еллертом: “Коли ж ми замутимо”

Відома українська акторка Ксенія Мішина та гуморист Олександр Еллерт розійшлися 3 роки тому. З тих пір багато чого змінилося, але колишні ще й знаходяться на шаленій відстані.

Що відомо про сина Насті Каменських і хто його батько: хлопчик вже давно виріс і з Попатом не знається

Знаменита українська співачка Настя Каменських регулярно отримує питання на рахунок імовірного поповнення в сім'ї, і зізнавалася, що вже втомилася від цього.

“Вона мене повернула в цей світ”: хворий Узелков звернувся до коханої – колись була Боржемська, зараз інша

Відомий український боксер В'ячеслав Узелков готується до виписки з київської клініки, де переніс серйозну операцію на серці. Всі слова подяки лікарям, персоналу та загадковий коханій.

“Намагаюся не спілкуватися”: вагітна Джамала повідомила, що розірвала багаторічні стосунки і назвала причину

Знаменита українська співачка Джамала дала ексклюзивний коментар на рахунок своїх рідних з Криму, з якими вона намагається на даний момент не спілкуватися. В чому причина?

Чому всі так дивуються? Блогер розкрив неприємні деталі роману Сергія Танчинця з піарщицею “Без обмежень”

Лідер гурту "Без обмежень" Сергій Танчинця підігріває чутки про роман зі своєю піарщицею. А поки що всі дружно обговорюють, блогер Богдан Беспалов видав порцію неприємних подробиць.