Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко годує українських школярів: “Забрав в наших дітей цукор і сіль”

Навколо нового меню для українських школярів точаться запеклі баталії. Одні підтримують новаторство, інші категорично проти. Хто правий, перевіряла Марічка Падалко.

З 2022 року в українських школах було кардинально змінено систему харчування. Нове меню, розроблене молодим шефом Євгеном Клопотенко, було створено задля більш корисного харчування дітей. Проте, не всім воно припало до вподоби. Чоловік запевняє, що його технологічні карти не обов’язкові до виконання, проте вони створені, щоб полегшити обов’язок шкільних кухарів готувати відповідно до норм МОЗ.

“Обов’язкового “Меню Клопотенко” не існує. Ніхто не вимагає від кухарів в їдальнях готувати за моїми техкартками. Вони були створені для того, щоб полегшити школам імплементацію нових норм, розроблених МОЗ. Бо саме норми є обов’язковими”, – пояснював Євген для Суспільного.

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко буде годувати школярів
Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко буде годувати школярів

Нещодавно, новаторське меню було презентоване в одній з київських шкіл. Марічка Падолко стала модератором цієї події, тож змогла самостійно ознайомитися та скуштувати деякі з запропонованих страв. Жінка розказала, як це було у своєму Instagram.

“Біла риба, два салати, банош і банановий «хліб» без цукру. І ще багато страв, які я не скуштувала, але рецепти яких увійшли до нової великої збірки, яку сьогодні презентували у київській школі №281”, – написала Марічка.

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко буде годувати школярів
Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко буде годувати школярів

Жінка запевняє, що Клопотенко лише є виконавцем поставленого з гори завдання. Нові норми харчування узгоджуються багатьма структурами, базуючись на всесвітніх рекомендаціях. Та і не все так погано, як описують хейтери, страви досить насичені смаком та дуже різноманітні. Тож, кожен зможе знайти у рекомендованому меню щось для себе.

“”Клопенко забрав в наших дітей цукор і сіль” – за поширення цього міфу вдячно усміхається в бік Євгена міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Бо насправді “забрало”, базуючись на всесвітніх рекомендаціях, саме його міністерство. Але коли сварять не тебе, це завжди приємно”, – зазначила телеведуча.

Схожі статті

Тіна Кароль несподівано змінила колір волосся: відмінно поєднується з білим платтям та червоною помадою

Співачка Тіна Кароль готова йти на будь-які експерименти з образами, щоби привернути увагу публіки. Реакція шанувальників завжди перевершує всі очікування.

Український парубок на ровері: 52-річний колумбійський суддя “МастерШеф” Ектор Хіменес-Браво змінив ім’я

Відомий український шеф-кухар з колумбійським корінням Ектор Хіменес-Браво вразив раптовим рішенням змінити своє ім'я. Ким став відомий кулінар?

Живе своє найкраще життя: дочка Сумської Паперна знімається в російському кіно і ходить на червоні доріжки

Дочка Ольги Сумської Тоня Паперна багато років тому переїхала до Москви. Зараз вона живе своє найкраще життя, відвідує червоні доріжки та знімається в серіалі.

Екс-учасник “МастерШеф” Влад Міцкевич розповів, чи можна заплатити за перемогу на проєкті: “Я намагався”

Фіналіст наймасштабнішого кулінарного проєкту "МастерШеф.Битва сезонів" Влад Міцкевич зізнався, що пропонував гроші за перемогу. Чи вдалося йому домовитися?

36-річна Настя Каменських прокоментувала чутки про роман з молодим співаком: “У нас стосунки з Островським”

Знаменита українська співачка Настя Каменських вперше прокоментувала роман з молодим співаком та актором. Чи дійсно у артистки є стосунки з іншим?

Молдавський мачо Дан Балан зізнався, що відчуває до української поп-діви Тіни Кароль: “Вже 2 роки”

Дан Балан розставив усі крапки над "ї" та відхрестився від любовних зв'язків з Тіною Кароль: ось що насправді було між "закоханими" тренерами Голосу.