Похорон Кернеса та день жалоби для харків’ян: подробиці проведення мера Харкова в останню путь

23 грудня у Харкові прощаються з Геннадієм Кернесом і оголосили днем жалоби.

Сьогодні Харків прощається з мером Геннадієм Кернесом, який помер 17 грудня у Берліні від ускладнень після коронавірусу.

Перед офіційною церемонією прощання колишнього очільника Харкова Геннадія Кернеса відспівали у Соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці. Там його відспівав Митрополит Онуфрій. На відспівуванні були лише найближчі родичі померлого.

Дружина Геннадія Кернеса
Дружина Геннадія Кернеса

На саму церемонію прощання, яка відбудеться у фойє Харківського академічного театру опери і балету ім. Лисенка прибули представники політичної сили “Довіряй справам” державної адміністрації Одеси Дмитро Танцюра та Олег Етнарович.

Також попрощатися з колишнім мером прийшли бізнесмен та молодший партнер олігарха Рината Ахметова Вадим Новинський, екс-депутат Віталій Хомутинник і мер столиці Віталій Кличко.

Політики прийшли попрощатися з Геннадієм Кернесом
Політики прийшли попрощатися з Геннадієм Кернесом

А от перші особи держави на церемонію прощання та похорон Харкова не приїдуть. Через це була скасована і участь у похороні курсантів університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

За Статутом гарнізонної та вартової служби ЗСУ, почесний ескорт відряджається на похорон лише у тому випадку, якщо на ньому присутні президент, голова Верховної Ради і прем’єр-міністр.

До труни віддати останню шану та провести політика в останню путь приходять як політики, так і прості містяни. Вони несуть квіти і згадують очільника Харкова. При цьому через центральний вхід заходять лише почесні гості, а от для простих харків’ян відкрили боковий вхід.

Харків'яни прийшли провести в останню путь Геннадія Кернеса
Харків’яни прийшли провести в останню путь Геннадія Кернеса

Напередодні церемонії прощання у Харкові прибрали всю рекламу та завісили дзеркальні поверхні. Також на офіційних будівлях приспущені державні прапори.

На самій церемонії прощання у театрі всі присутні дотримуються заходів безпеки і перебувають в масках.

Співчуття рідним Геннадія Кернеса висловили народна артистка України Ольга Сумська та її чоловік Віталій Борисюк.

Поховають колишнього очільника міста Геннадія Кернеса на центральній алеї другого міського кладовища Харкова поруч з воїнами Другої світової війни та напроти могил колишніх очільників Харківської облдержадміністрації Олександра Масельського та Євгена Кушнарьова.

spot_img

Схожі статті

57-річна Ольга Сумська публічно звернулася до 75-річної Алли Пугачової: таке міг бачити тільки Галкін

Відомій співачці Аллі Пугачовій виповнилось 75 років та вона отримала безліч привітань від зірок, зокрема від української акторки Ольги Сумської: як це було?

Дмитро Коляденко розкрив таємницю про взаємини з Іриною Білик: “цього” у зірок немає вже давно

Знаменитий український телеведучий те що в мене Дмитро Коляденко дав ексклюзивний коментар на рахунок стосунків з Іриною Білик, вразивши правдою про деталі.

Імпозантний театрал з каштановими кучерями: як виглядає пасинок Наталії Сумської Георгій Хостікоєв

Син легендарного українського актора театру та кіно Анатолія Хостікоєва, зрідка з'являється в публічному просторі. Однак днями Георгій Хостікоєв опублікував нову світлину у свій особистий фотоблог.