Гойдалка на краю прірви: українська відповідь Еквадору

Тепер для того, щоб отримати дозу екстриму не обов'язково їхати до Норвегії, Китаю, Еквадору чи іншої країни.

На горі Сиглін біла села Микуличин на Івано-Франківщині розташована місцева розвага, гойдалка на краю прірви. З гойдалки відкривається неймовірний панорамний вид на Карпати.

Гойдалка над прірвою. Карпсти
Гойдалка над прірвою. Карпсти

Виявилося, що висота конструкції сягає 8 метрів та 88 сантиметрів – це найвища гойдалка в Україні.

Гойдалка розташована у екологічному парку “Гуцул Ленд”, якому і належить ідея створення гойдалки. Представники книги рекордів України виміряли гойдалку за допомогою мобільного додатку. Таким чином український атракціон  висотою 887 см. Визнано найвищою гойдалкою в Україні.

Виготовлена вона з місцевого дерева – смереки. Над гойдалкою працювали п’ятеро людей. Деревину взяли місцеву — смереку. Спершу колоди обтесали на землі, а саму конструкцію сколочували вже нагорі. Залучили спеціальну техніку, не призначену для будівництва гойдалки.

Відчуття від катання на такій гойдалці відповідні. Складається враження польоту над селом.

За словами представника парку Юрія Станкевича, гуцули практикували такі величезні гойдалки на Великдень, щоб урізноманітнити розваги й цікавіше провести час свята.

На відміну від України еквадорська гойдалка розташована над прірвою у 600 метрів. Сама гойдалка, за спогадами ведучої «Орёл и Решка. На кряю света» Регіни Тодоренко, це дерев’яна планка на двох металевих мотузках. Така гойдалка у Еквадорі розташована над урвищем.

Гойдалка над прарвою. Еквадор
Гойдалка над прарвою. Еквадор

Як би там не було, українці дали гідну відповідь Еквадору. Недарма до гойдалки вишиковуються черги. І щоб покататися потрібно вистояти 1 годину.

На цій гойдалці покаталася українська ведуча Леся Нікітюк, про що вона розповіла на своїй сторінці у соціальній мережі Інстаграм.

На фото в мережі ведуча позує у яскравому салатовому комбінезоні і фіолетових кросівках. На поясі в неї чорна куртка.

 

Підписники не оминули увагою допис і засипали зірку компліментами. Деякі навіть порадили швидше вийти заміж і побажали «нехай ця зараза купить тобі найвищу вершину у світі (Щастя)».

Схожі статті

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.