Народила в 66, а у 78 доньку забрали: історія найстаршої матері України та її дитини отримала продовження

Історія найстаршої мами України та її неповнолітньої доньки-підлітка отримала несподіване продовження. Як склалася доля дівчинки і де вона зараз.

Ця історія розпочалася у 2011 році у Чернігові, коли за допомогою штучного запліднення 66-річна Валентина Підвербна народила дівчинку, після чого вона стала найстарішою породіллю в Україні. Весною 2023 року історія мала скандальне продовження після того, як 12-річна дочка найстаршої мами Анна оприлюднила пост, де благала про допомогу.

Дівчинка скаржилася на буллінг та знущання з боку 78-річної батьківки, яка постійно скандалила, дряпала її, псувала особисті речі, не дозволяла дотримуватися елементарної гігієни та забиратися до квартири.

Історія найстаршої матері України та її дитини отримала продовження. фото Суспільне
Історія найстаршої матері України та її дитини отримала продовження. фото Суспільне

Після появи посту, до квартири навідалися представники опіки, після чого виконком Чернігівської міськради ухвалив рішення вилучити дочку у 78-річної матері. Дівчинку помістили до центру соціально-психологічної реабілітації під Черніговом. Підвербна категорично заперечувала всі звинувачення та наполягала, що дочка скаржиться на неї під впливом стороннього впливу.

Днями стало відомо, що історія набула продовження. Як з’ясувалося, донька найстарішої мами України Валентина Підвербна Аня вже кілька тижнів живе в новій родині. Про це повідомив заступник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Блауш. У коментарі Суспильному чиновник розповів, що близька знайома сім’ї 50-річна Олена оформила тимчасове опікунство над дівчинкою.

Історія найстаршої матері України та її дитини отримала продовження. фото Суспільне
Історія найстаршої матері України та її дитини отримала продовження. фото Суспільне

Наразі вона проживає в новій родині і, за словами Дмитра Блауша, “почується щасливою”. Адаптація проходить добре. Опікунка допомагає не лише з уроками, але й займається здоров’ям дівчинки. Досі відкрите питання щодо корекції зору дитини (нагадаємо, у дівчинки вроджена косоокість). Разом із соціальними службами міста нова опікунка займається підготовкою до операції.

Схожі статті

Водії, будьте пильними: змінилося важливе правило дорожнього руху в Україні. Що тепер під забороною?

На жаль, багато керманичів нехтують правилами зупинки свого авто. Вони не замислюються над тим, що невірно припаркований автомобіль створюватиме перешкоди іншим учасникам дорожнього руху