Водії будьте пильними: від 1 липня 2023 року значно зростуть ціни на пальне – готуйтеся вже зараз

У світі водіїв щороку щось змінюється, правила дорожнього руху, виходять нові закони, змінюються системи контролювання водіїв на дорогах. Тому, власникам автомобілів потрібно постійно слідкувати за оновленнями.

Тема пального завжди була головною, а досить болючою для українських водіїв. Адже це загалом імпортний продукт, і коштує він досить дорого. Закупка пального дуже дороге задоволення. Тому, коли людина купує собі машину, вона повинна розуміти, що будуть високі витрати на пальне.

Новини для водіїв

З 1 липня 2023 року планується повернення податків на пальне до довоєнного рівня. При тому не тільки ПДВ. Цю інформацію повідомив директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн. Чоловік вважає, що це рішення є розумним та доречним, оскільки країні потрібні гроші, особливо у такий важкий період, коли на захист країни витрачаються мільярди, і мова не лише про гривні. Здебільшого про інші валюти, долари, євро та інші.

“Я вважаю це рішення дуже правильним. По-перше, країні зараз дуже сильно потрібні великі гроші. По-друге, ціни на нафту впали. Станом на березень 2022 – $140, зараз – $75/бар. По-третє, зниження ПДВ призвело до зловживань деяких імпортерів, які через низький податок почали виводити прибуток з крайні шляхом фіктивного завищення цін на імпорт. А якщо ПДВ становить 20%, то набагато вигідніше залишати прибуток в країні. Відповідно, держава має шанс отримати ще й податок на прибутки – заявив Сергій Каюн.

Як зміняться ціни на пальне

Тож, нові ціни можуть значно покращити фінансову ситуацію в Україні та спростити життя українських водіїв, адже вони таким чином будуть допомагати Україні. Тож, поки що ринок нафти та пального повністю збалансований, ціна на нафту впала, і влада вважає, що прийшов час підвищувати податки.

Схожі статті

Їй вже 42: як склалася доля і як сьогодні виглядає українська дівчинка-мауглі Оксана Малая (ФОТО)

Свого часу історія знаменитої дівчинки-Мауглі вразила всю країну, а обличчя героїні тисячі сюжетів знали абсолютно всі. Що з нею стало після отримання такої слави?

Народила в 11 і в 14: як склалася доля наймолодшої мами України та як сьогодні виглядають її діти (ФОТО)

20 років тому Надія Гнатюк стала наймолодшою матір'ю в країні. Дівчина народила малюка в 11 і одразу ж стала знаменитістю на батьківщині. Як вона поживає зараз?

Їм скоро буде по 8 років: як склалася доля і як сьогодні виглядають одеські п’ятернята та їхня мама (ФОТО)

2016 року в мережі прогриміла новина про те, що в Одесі жінка народила 5 дітей. Про неї знімали безліч сюжетів, писали на різних платформах, але щастя йшло за руку з бідою.

Новий законопроєкт про мобілізацію: хто має право на відстрочку, електронні повістки та що буде з ухилянтами

Український уряд вніс новий законопроєкт до Ради, який стосується мобілізації, обмежень по відношенню до ухилянтів та відстрочки. Детальніше в нашому матеріалі.

Водії, будьте пильними: змінилося важливе правило дорожнього руху в Україні. Що тепер під забороною?

На жаль, багато керманичів нехтують правилами зупинки свого авто. Вони не замислюються над тим, що невірно припаркований автомобіль створюватиме перешкоди іншим учасникам дорожнього руху