Українська Венеція – це реальність: місто Вилкове, яке перенесе вас у Європу – Антон Птушкін ще не був там

Україна ніколи не припинить дивувати своїми краєвидами і таємницями. напевно й життя не вистачить, аби об'їздити всі місця та локації, якими багата наша країна. І це насправді диво якесь.

Весь світ знає, чим славиться Венеція. Це місто на воді, яке має безліч каналів та гондолів, на яких, власне, місцеві жителі й перетинають береги річки. Так, це місто з невеликими будинками і затишними вуличками, а також якоюсь певною атмосферою елегантності та вишуканості. Здається, що там завжди панує спокій.

Українська Венеція

Але мало хто знає, що Україна має свою Венецію і це не саркастичний жарт. В Одеській області є таке невелике місто Вилкове. Саме воно й зветься українською Венецією. А чому, дізнаєтеся далі у статті.

Вилкове – місто старовірів та нащадків козаків останньої Січі, що мальовничо розкинувся у гирлі Дунаю. Його звуть українська Венеція. Тут місцеві хизуються не новими автомобілями, а своїми човнами на яких, власне, й рухаються містом. А замість зернових вирощують виноград та полуницю.

Туристам зазвичай пропонують подорож до “нульового кілометра”, де Дунай впадає в Чорне море. Місцеві з посмішкою розповідають, що знак “0 км” вже кілька разів пересували у бік моря, тож річка щороку займає чимало землі, подовжуючи острови. Ще одна місцева особливість – це довжину рік, адже їх заведено міряти з початку і тільки Дунай вимірюють з гирла.

Особливість міста Вилкове

Насправді це бідне містечко і якоїсь розкоші ви тут не побачите, але Венецію побачити на території Одеської області цілком реально. Це місто заворожує своєю красою та унікальністю. Ніде більше в Україні ви не побачите, як люди вправно пливуть на човнах і для них машини це щось непотрібне та незвчине. Тож, якщо вам хочеться нових емоцій, відправляйтеся у Вилкове.

Схожі статті