Як не підхопити застуду: правила від лікарів

Медики радять, як не захворіти на застуду. В основі рекомендацій лежать дані наукових досліджень і професійний багаторічний досвід.

Осінь – сезон застуд, а цього року загрожує ще й коронавірус. Медики назвали неважкі правила, які допоможуть не злягти з застудою.

Тримати в теплі руки і ноги

Медики вважає, що ця звичка допоможе уникнути застуди. Орган для розпізнавання запахів вважається «воротами» для респіраторно-вірусних інфекцій, які передаються повітряно-крапельним шляхом. Коли ніс замерзає, кровообіг сповільнюється і до нього надходить менше імунних клітин, що захищають від інфекції.

Відмовитись від рукостискань

Фахівці радять відмовитися в осінній період від рукостискань і стежити за тим, щоб менше торкатися обличчя.

Правильне прання

Прати одяг потрібно в гарячій воді, температура якої вище 40 градусів. Це дозволить знищити патогени, які можна підхопити в громадських місцях.

Ні солодощам

За порадою американських вчених лікарі також рекомендують зменшити в сезон застуд споживання солодощів. Ласощі, як виявилося, здатні послабити захисну систему організму.

Забеспечити здоровий сон

Важливою залишається і рекомендація дотримуватися правильного режиму сну. У тих, хто не висипається, шансів заразитися більше.

Сон
Сон

Дотримуватися соціальної дистанції

Медики нагадали про необхідність дотримуватися соціальної дистанції. Ця порада актуальна і для того, щоб не заразитися коронавірусом.

Мийте руки

Варто пам’ятати і про важливість миття рук. За словами медиків, санітайзери не здатні очистити шкіру від небезпечних мікроорганізмів так ефективно, як це робить мило.

Займіться спортом

Не забувайте про фізичну активність. Щоправда, перевантажень восени допускати не потрібно.

Вживайте вітамін D

Лікарі рекомендують пам’ятати про необхідність поповнення вітаміну D. Дослідження, проведені в Університеті Колорадо довели, що нестача даного вітаміну підвищує загрозу підхопити застуду як мінімум на третину.

Схожі статті

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.