Вчені з’ясували, як зупинити випадіння волосся

Вчені дослідили, що провокує випадіння волосся і як це зупинити.

Що провокує випадіння волосся? 

Надмірне випадіння волосся у жінок у більшості випадків говорить про гормональний дисбаланс. У чоловіків ця проблема пов’язана з гормоном тестостерон. Учені з Університету Гренади говорять, що раннє чоловіче облисіння може сигналізувати про складні хвороби.  

Випадіння волосся, яке починає турбувати населення, змусило японських і голландських учених ще раз дослідити його причини. Свої досліди вони проводили на гризунах і відслідковувати вікові зміни в їх організмі. Вони виявили, що гризуни починають втрачати волосся вже після 16 місяців після народження і здебільшого на спині. Зробивши ряд аналізів, вчені виявили 5 стадій розвитку волосяних фолікулів, від народження до його руйнування.  

Отримані дані вони порівняли з волосяною цибулиною людини і встановили, що вони майже однакові.  

Таким чином, вчені виявили, що до руйнуванню волосяного фолікулу приводить порушення гену Col17a1. Він відповідає за випадіння як у мишей, так і у людей. Це дало новий поштовх до розробки препаратів проти випадіння волосся.

Як зупинити випадіння волосся
Як зупинити випадіння волосся

Як запобігти випадінню волосся? 

Порушення гену може викликати брак вітамінів чи поразкою цибулин. Наші волосяні фолікули дуже потребують вітамінів В1, В5 і В10, які забезпечують їх життєдіяльність. До того ж, у холодну пору року обов’язково варто носити головні убори, щоб не пошкоджувати волосяні цибулини. Крім цього, варто знати чи всі горнами в нормі і чи варто звертатись до лікаря, щоб він вирішив цю проблему.  

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.