5 причин поганого самопочуття, які криються в оформленні вашої оселі

Погане освітлення, шкідливі рослини, неправильна температура можуть призводити до постійного головного болю та загального поганого самопочуття. Розповідаємо, у чому проблема і як її вирішили.

Причина 1: погане освітлення

Через погано освітлену кімнату може з’являтись напруга в очах і головний біль. У такому випадку потрібно постійно напружувати зір. Через це варто постійно контролювати освітленість в кімнаті. Існують навіть правила освітленості, яких потрібно дотримуватись. Вони прописані в державний будівельних нормах.

Причина 2: світло невідповідної температури

Лампочок може бути достатньо для повноцінного освітлення кімнати, однак дискомфорт все ж таки відчуватиметься. Причина може критись у їх світловій температурі. Вона вимірюється в Кельвінах (К) і навіть написана на упаковці. Тому варто звертати увагу на упаковку і всі показники, щоб обрати максимально комфортні лампочки для вашої оселі.

Погане самопочуття через предмети побуту
Погане самопочуття через предмети побуту

Причина 3: невдалий вибір оздоблювальних матеріалів

Завжди варто звертати увагу на якість, сертифікати і виробників оздоблювальних матеріалів. Якщо ви замовляли все у надійної компаній, то хвилюватись немає чого. Адже такі речі мають дотримуватися сурового процесу виробництва і експлуатації. Неякісна робота оздоблювальних матеріалів виділяє шкідливі речовини, які шкодять вашому здоров’ю.

Причина 4: накопичення пилу

Іноді самопочуття може погіршитись через велику кількості пилу в ослі. Це не залежить від поганого прибирання, тощо. Можна хоч декілька раз на день протирати пил на поверхні, навіть не здогадуючись, що найшкідливіший пил знаходиться в інших місцях: в подушках, килимках з довгим ворсом, на книгах, у повітрі.

Причина 5: кімнатні рослини

Існують безліч рослинних кімнат, навіть отруйних, але вони не приносять небезпеки, просто стоячи на підвіконні. Однак, якщо їх пошкодити, вони можуть випаровувати шкідливі речовини і викликати алергію. Тому, варто добре знати, які рослини ви несете до себе додому. Наприклад, небезпечними вважаються дифенбахія, олеандр, молочай, кротон, адениума, монстера, примула.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.