Названі популярні шкідливі звички, які знижують імунітет

Захисні сили організму не зможуть впоратися зі своїм завданням, якщо постійно робити ці речі.

Імунітет – здатність нашого організму чинити опір вірусам і бактеріям, в тому числі і коронавірусу, багато в чому залежить від нашого способу життя. Деякі люди активно приймають вітаміни чи імуностимулятори, тим часом як їхні щоденні звички поступово і непомітно руйнують їхній імунітет.

Лікарі називають наступні шкідливі для імунітету звички.

Недосипання

Загальновідомо, що під час сну наше тіло і мозок оновлюються. Однак мало хто знає, що уві сні імунна система людини «перезаписується», вносячи в список небезпек нові віруси і бактерії, з якими довелося зіткнутися протягом дня. Але якщо ваш нічний відпочинок не достатній, цей механізм не буде працювати ефективно, тож імунітет буде слабшати. Як свідчить дослідження, результати якого були опубліковані в журналі Pflugers Archiv, для погіршення імунітету достатньо всього 6 ночей не висипатися. Після такого поганого ставлення до організму, він буде гірше реагувати на щеплення, а ГРВІ чи грип будуть протікати значно важче і довше.

Сон
Сон

Сидячий образ життя

Мучать недуги і часті простуди? Зверніть увагу на те, наскільки активний спосіб життя ви ведете: дослідження, результати якого були опубліковані в «Британському журналі спортивної медицини», показало цікаві речі. Так, у тих його учасників, які займалися спортом один раз на тиждень або зовсім не займалися, на одужання знадобилося на 42% більше часу, ніж в тих, хто вів більш активний спосіб життя. Мало того, симптоми протікають важче. Навіть невелике, але щоденне спортивне навантаження (прогулянка або пробіжка) вже зробить ваш імунітет сильнішим.

Любов до жирної їжі

Йдеться про їжу з високим вмістом насичених жирів. Вони провокують розвиток запальних процесів в організмі, перевантажуючи імунну систему і в підсумку послаблюючи її. Стежте за тим, щоб у вашому раціоні було достатньо саме корисних ненасичених жирів: риби, рослинних олій, горіхів. Ці продукти допомагають нашому організму боротися із запальними процесами і навіть розпізнавати патогени.

Надто частий прийом антибіотиків

Антибіотики – чудовий винахід людства, але ставитися до них варто як до останнього аргументу проти хвороби і застосовувати за призначенням лікаря. Справа в тому, що антибіотики не тільки допомагають нам в боротьбі з інфекціями, але і здатні зменшити кількість білих кров’яних клітин, які боряться з хворобами. Це підтвердило дослідження на мишах, результати якого були опубліковані в «Американському журналі генетики людини». І щоразу, приймаючи антибіотики, ви послабляєте свій імунітет.

Антибіотики
Антибіотики

Алкоголь

Алкоголь пригнічує імунну систему, а систематичне його вживання може знизити ефективність лейкоцитів в боротьбі з небезпечними бактеріями і зменшити здатність організму до вироблення клітин-захисників, які ідентифікують і вбивають бактерії і віруси. Алкоголь – не найкращий друг людини, яка хоче мати гарний імунітет.

Схожі статті

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.

Секрет розкішної фігури: фіналістка “Холостяка-12” Саша Мудра поділилася рецептом протеїнових коктейлів

Українські зірки та учасники телевізійних шоу хочуть мати здоровий та привабливий зовнішній вигляд. Фіналістка "Холостяка-12" Саша Мудра поділилася рецептом смачних протеїнових коктейлів.

Місячний календар стрижок на лютий 2023: сприятливі дні для зміни зачіски, щоб волосся росло як у Мішиної

Хоча б раз у своєму житті кожна дівчина наважувалась на зміни у зовнішності користуючись місячним календарем. Який може підказати, що станеться з волоссям та з вашими справами, якщо підстригтися у певну дату.