5 дієвих способів, які допоможуть зняти зубний біль у домашній умовах

Без сумніву, що неприємна зубна біль може порушити будь-які плани і зіпсувати настрій на весь день. Розповідаємо, як з ним боротись у домашніх умовах.

Вважається, що зубна біль одна із тих, які важко переносяться. Вона може “прихопити” у будь-який момент, навіть найбільш незручний для вас. До того ж, буває час, коли ми просто не маємо змоги піти до лікаря, а зубний біль не стане чекати. Особливо, коли застав зненацька. Отже, якщо ви опинились у таких умовах, тримайте декілька корисних порад.  

Як позбутись зубної болі
Як позбутись зубної болі

Спосіб 1: холодний компрес 

Фахівці радять зробити холодний компрес, який допоможе полегшити зубний біль. Для цього візьміть пакетик з льодом і прикладіть до хворого зуба на 10-15 хвилин. Нерв оніміє і біль полегшиться. До того ж, ви зменшите набряк.  

Спосіб 2: гвоздика 

Мало хто знає, але гвоздика може зменшувати зубний біль. Покладіть її до хворого зуба, прожувавши трішки на тій стороні.  

Спосіб 3: рута 

Рута — це досить поширена рослина, з якої часто заварюють чай. Візьміть чайний пакетик з її вмістом і перекладіть до морозилки. Потім прикладіть його до хворого зуба.  

Спосіб 4: соляний розчин 

Для цього візьміть склянку води і розчиніть сіль. Ретельно перемішайте і тримайте рідину в роті декілька хвилин. Можна повторити, якщо це потрібно.  

Спосіб 5: чебрець 

Із чебрецю можна приготувати чай і потримати в роті декілька хвилин або просто розжувати листя цієї рослини. Однак робити це потрібно на протилежній стороні від хворого зуба.  

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.