Вчені розповіли, що може знизити ризик зараження коронавірусом на 70%

Медики називають простий, але ефективний спосіб, що допоможе уникнукнути інфікування.

В холодну пору ризик підхопити коронавірус в приміщенні зростає. Вся справа у вентиляції, впевнені вчені.

Так, британське міністерство охорони здоров’я рекомендує регулярно провітрювати приміщення для профілактики коронавірусної інфекції. Зазначається, що ризик зараження взимку може збільшитися на третину через погану вентиляцію. Це особливо актуально для офісів і навчальних закладів, попереджають медики.

Спеціалісти радять тримати вікна відчиненими або періодично провітрювати приміщення як мінімум 10-15 хвилин. Цей захід дозволить знизити ризик зараження коронавірусом присутніх в приміщенні на 70%, вважають вони.

Провітрювання
Провітрювання

Провітрювати житло варто, якщо хтось із членів сім’ї захворів, в разі приходу гостей, а також після того, як вони підуть.

Професор Катерина Ноукс з Університету Лідса зазначила, що свіже повітря повинне надходити саме з вулиці. Рециркуляція повітря – це переміщення по кімнаті аерозолів, що містять вірус, а не їхній вивід на вулицю.

У випадку, якщо є кондиціонер, який використовує повітря з вулиці, кімнату можна й не провітрювати, додала медик.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.