У небі над Україною

Екстримал і мандрівник Дмитро Комаров відправився у триденний рекордний політ над Україною.

Ідея польоту належить військовому льотчику Ігорю Табанюку з метою підтримки і розвитку військової авіації в Україні. Дмитро Комаров підтримав цю ідею, оскільки у експедиціях з оператором Олександром Дмитрієвим часто доводилося літати малою авіацією.

За словами ведучого для багатьох країн світу використання такого виду літаків як служб таксі або маршруток справа звична. Йому хотілося б, щоб і в Україні це було доступно.

Рекордний політ над Україною розпочався в Києві. На Дмитра Комарова, Олександра Дмитрієва, Ігоря Табанюка та пілота Андрія Блінова 31 аеродром, 3 дні в небі і 11-12 злетів і посадок щодня.

Дмитро Комаров, Ігор Табанюк, Андрій Блінов, Олександр Дмитрієв

Дмитро Комаров, Ігор Табанюк, Андрій Блінов, Олександр ДмитрієвУ кожній точці маршруту члени екіпажу робили фото, а ведучий спілкувався з прихильниками. Карта польоту була складена так, що посадки відбувалися на малих аеродромах. Робилося це для того, щоб привернути увагу до проблем малої авіації в Україні.

Під час встановлення рекорду не обійшлося і без екстремальних, навіть небезпечних ситуацій.

Одна з них, за словами Дмитра Комарова, сталася, коли оператор Олександр Дмитрієв попросив покерувати літаком. Ведучий «Світу навиворіт» так прокоментував те, що відбулося (сміється): «Найстрашніший момент за весь політ: Саші дали покерувати літаком».

За час встановлення рекорду команда пролетіла Київ, Львів, Кам’янець-Подільський, Косино, Дрогобич, Житомир, Скадовськ, Бердичів, Гайсин, Веселе та інші міста і завершили політ у Коломиї.

Іноді під час перельотів між аеродромами військовий льотчик Ігор Табанюк виконував фігури вищого пілотажу.

Друга нестандартна і небезпечна ситуація трапилася майже під кінець польоту. В цей момент через неякісне пальне почав глохнути мотор і Ігор Табанюк прийняв рішення здійснити аварійну посадку. Переживаючи страх, Одександр Дмитрієв пригадав ситуацію. Яка сталася з ним і Дмитром Комаровим в Непалі. У ведучого і оператора був вибір: летіти літаком чи взяти автомобіль. Рішення Дмитра Комарова брати джип врятувало їх від смерті в горах Непалу.

Цей політ показав, що від нештатних ситуацій ніхто не щастрахований. Головне – вчасно зорієнтуватися.

Схожі статті

Подружня пара під час ремонту знайшла скарб на власній кухні: сума грошей, що кардинально змінила їхнє життя

Ця знахідка з ніг на голову перевернула їх життя. Тепер, пара зможе завершити ремонт та віддати борги не чекаючи на наступну заробітну плату.

Справжня Рапунцель: українка встановила рекорд з найдовшого волосся у світі та розповіла, як доглядає за ним

Українка ніколи не відрізала своє волосся та дуже пишається своїм досягненням. Вона вважає, що це її родзинка, яка може надихати інших жінок.

Британка понад 2 тисяч разів зателефонувала до екстрених служб: що сталося і чим закінчилася ця історія

Іноді люди зловживають своїми можливостями. Зазвичай, це більш властиво для осіб, які мають владу - депутатів чи олігархів. Проте, дивні випадки трапляються не тільки з ними.

Зустрілися після 13 років розлуки: жінка побачила відео з безхатьком та впізнала у ньому свого брата

Іноді долю можуть вирішити декілька секунд. Випадкова зустріч чи збіг непередбачуваних обставин. Але цього разу вирішальним у долі родини став TikTok.

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Чим жила найстарша жінка в історії: їздила на велосипеді до 100 років та бачила будівництво Ейфелевої вежі

Жінка з Франції прожила не тільки довге, а й дуже цікаве життя. Чим займалася, чим захоплювалася та багато іншого читайте у матеріалі порталу Сенсація.