Найбільш шокуючі культи на планеті

Наша планета приховує багато таємниць. А культура, традиції та вірування деяких племен та народів здатні змусити волосся на голові стати дибки.

Одним з таких культів кілька років тому з ведучим “‘Світу навиворіт” Дмитром Комаровим поділився болівійський шаман. Він розповів, що у фундамент новобудови замуровують ембріони лами.  Ембріонів потрібно стільки, скільки кутів у будинку. Але це не найбільший шок. Іноді, за словами шамана, у фундамент заливають людей, хлопців і дівчат віком до 14 років. Це роблять для того, щоб задобрити духів і будинок чи інша споруда стояли довго і не завалилися.

Ще одним шокуючим культом є культ вуду. І якщо попередня, хоч її жахлива традиція, була покликана захищати і допомагати, то ця лише нищить. Суть культу полягає у створенні ляльки тієї людині, якій хочеться заподіяти шкоди. Потім над цією лялькою читають спеціальні тексти і встромляють голки або шпильки у ту частину тіла, яку хочуть скалічити. Найстрашніше те, що дії під час культу можуть вбити людину, на яку спрямовано культ.

Лялька вуду
Лялька вуду

За жорстокістю культи язичників мало відрізнялися ї від болівійських.

Наші предки так само приносили в жертву людей, носили хворих над багаттям. Хоча наші предки, все-таки частіше приносили в жертву тварин.

Не жорстокий, але дивний для нас культ “Святої Смерті” (Santa Muerte), поширений у Мексиці та США. Послідовники цього культу моляться зображенням Смерті і вважають, що вона виконає будь-яке бажання. Також на свята приносять Смерті “подарунки” сигари, алкоголь і шоколад.

Вівтар Санта Муерта
Вівтар Санта Муерта

Крім просто моторошних існують просто дивні культи. До таких належить культ «Східна блискавка», основою якого є гоніння на християн, викрадення людей і ще багато відверто незрозумілих речей. Представники цього культу проводять служби у підземних церквах і використовують секс для введення у культ.

Ще одним незрозумілим культом є «Церква Диявола», представники якої не вірять ні в Бога, ні в Диявола. А людина сама несе відповідальність за свої вчинки. Богослужінь, як і зібрань, представники цього культу не проводять. Більшість релігійних напрямків світу сприймають «Церкву Диявола» як загрозу віри.

Схожі статті

Британка понад 2 тисяч разів зателефонувала до екстрених служб: що сталося і чим закінчилася ця історія

Іноді люди зловживають своїми можливостями. Зазвичай, це більш властиво для осіб, які мають владу - депутатів чи олігархів. Проте, дивні випадки трапляються не тільки з ними.

Зустрілися після 13 років розлуки: жінка побачила відео з безхатьком та впізнала у ньому свого брата

Іноді долю можуть вирішити декілька секунд. Випадкова зустріч чи збіг непередбачуваних обставин. Але цього разу вирішальним у долі родини став TikTok.

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Чим жила найстарша жінка в історії: їздила на велосипеді до 100 років та бачила будівництво Ейфелевої вежі

Жінка з Франції прожила не тільки довге, а й дуже цікаве життя. Чим займалася, чим захоплювалася та багато іншого читайте у матеріалі порталу Сенсація.

Важить всього 10 кілограмів, а зріст менше метра: як склалося життя найнижчої жінки світу Джіоті Амге?

Одне можна сказати напевно, з її здатністю робити все з сонячним оптимізмом і незламною рішучістю, ніхто не повинен сумніватися в її амбіціях.

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?