Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Баклажан – сезонний продукт, вартість якого значно падає на початок осені. Ба більше, велика кількість українців має власний город, а тому головний продукт для приготування даної закуски завжди під рукою.

Цей овоч надзвичайно корисний, має дуже низьку калорійність, ідеально підходить для тих, хто худне або сидить на дієті через стан здоровʼя. При цьому має фантастичні смакові властивості і легко піддається будь-яким кулінарним маніпуляціям.

У випадку, якщо ваші баклажани гіркі, необхідно для початку їх відмочити. Буде достатньо буквально години у злегка підсоленій воді, але овоч має бути порізаний.

Інгредієнти

  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
  • Перець болгарський – 1/3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець гострий чилі – 2-3 см
  • лимон – 1 ст. ложка соку
  • Мед – 1 ч.ложка
  • Оливкова олія – ​​2 ст.ложки
  • Олія
  • Сіль

Як приготувати баклажани з часником та зеленню

Для приготування закуски з баклажанів для початку необхідно подрібнити його на шайби.

Тим часом зелень, часник, перець та цибулю пропускаємо через мʼясорубку. Має вийти неоднорідна овочева каша. Можна подрібнити її вручну.

Найсмачніший рецепт баклажанів
Найсмачніший рецепт баклажанів

Далі нарізаємо помідори кільцями. Баклажани солимо, перчимо, маринуємо у суміші лимонного соку, олії та меду приблизно 30 хвилин, після чого викладаємо баклажани та помідори почергового, заливаємо овочевою кашею та маринадом.

Хрусткі баклажани з духовки
Смачні баклажани

Далі ставимо посуд з баклажанами та помідорами у холодильник і чекаємо приблизно годину, можна більше. Після чого їх можна вживати в їжу. Якщо хочеться добитися кращого результату, і зробити їх взагалі неперевершеними, можна викласти їх на протвень, натерти сиром і поставити на 15 хвилин для термічної обробки. В результаті вийде неймовірна смакота.

Прикрашаємо страву за бажанням, викладаємо на стіл та смакуємо.

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.