Коли кішки поводяться так, вони почуваються самотніми: 5 тривожних сигналів, які вказують на це

Навіть коли ми добре знаємо свого улюбленця, часу можемо заплутатися у сигналах, які він нам надсилає. Як саме поводяться кішки, коли їм насправді самотньо?

Хоча природа у людей та кішок різна, все ж таки потреби та спроби їх задовільнити співпадають. Кішки так само страждають від самотності, особливо, коли проживають у закритих приміщеннях та не мають можливості виходити на вулицю. І так само кішки намагаються закрити свої потреби доступними їм методами.

Як зрозуміти, що тваринка насправді має необхідність в компанії та вигулі?

Ветеринари розповіли, як зрозуміти, що кішка почувається самотньою

Ветеринари розповіли, як зрозуміти, що кішка почувається самотньою

Якщо вашій кішці самотньо і їй нема чим себе зайняти, то вона насамперед почне псувати ваше майно. Шпалери, дивани, горщики з рослинами, посуд – все це потрапить у поле зору улюбленця.

Подібними махінаціями тваринка лише намагається привернути увагу.

Окрім того, займати себе тварина може їжею, прямо як людина. Якщо вихованцю самотньо, то його вірним супутником буде миска з їжею та зайвий кілограм на вагах. Така звичка може вельми негативно відобразитися на здоров’ї тваринки, а тому необхідно звертати увагу на його харчові звички.

Часто кішки вдаються до вокалізації і починають сильно шуміти, якщо почуваються самотніми. Це цілком логічно поведінка, а також найбільш притаманна тваринам, що страждають від самотності.

Також можуть проявлятися як тремор, так і дуже нав’язлива поведінка, коли ви не можете залишитися без тварини ні на хвилину, і вона вас переслідує у домі та надворі.

Але цю проблему достатньо просто вирішити, і декілька простих кроків зможуть повністю налагодити психологічне здоров’я вашої улюблениці. Виділіть вільний вечір для своєї кішки та проведіть його за захоплюючою грою. За це хвостатий точно обдарує вас заповітним муркотінням. Також добре допомагають обійми. Візьміть кішку з собою на диван та будьте разом під час пасивного відпочинку. Це не тільки зближує, але і допомагає улюблениці впоратися з відчуттям самотності.

Схожі статті

Пухнасте щастя: 5 причин завести собі домашнього улюбленця та 2 причини не робити цього

Рішення завести домашнього улюбленця є надзвичайно серйозним. Воно може змінити все наше життя. Тому чимало людей не наважуються на цей крок. Як впевнитися, що варто його зробити?

Ви знаєте українську на “відмінно”, якщо напишете ці 15 слів без помилок. Тест на грамотність

Знання мови — це безцінний дар, який виручає у повсякденному житті і дозволяє осягнути культуру, менталітет та інші сфери життя. Але чи знаєте ви мову насправді і чи можете називати себе грамотним?

Ціни на квартири – Київ, Дніпро, Одеса, Львів: скільки коштують квартири в найбільших містах України зараз

Сьогодні ціни на квартири у всіх містах України залежать переважно від ситуації з безпекою та віддаленості регіону від прифронтових зон. Скільки коштує однокімнатна квартира зараз?

Потребують заміни дорогих деталей: найбільш ненадійні вживані авто, які не радять купувати їхні ж власники

Заміни дорогих деталей уникнути не вдасться саме в цих авто. Експерт назвав найбільш ненадійні вживані авто, які не радять купувати їхні ж власники.

3 популярних смартфони до 15 тисяч гривень: найкращі моделі для тих, хто не має грошей на iPhone

Багато людей мріють про iPhone. Та навіть моделі минулого покоління для покупців часто надто дорогі. У цьому випадку є 2 шляхи: покупка вживаного пристрою чи смартфону на Android до 15 тисяч гривень.

Кохання чи хвороблива залежність? Психологи назвали 3 критерії, які свідчать про нездорові стосунки

Закохані люди обожнюють одна одного та проводити час разом. Але іноді замість любові один чи обоє в парі відчувають нездорову прив'язаність. Як вчасно усвідомити наявність проблеми?