Осінній шарм на кухні: порадувати родину в жовтні можна запеченим гарбузом із м’ясною та цибулевою начинкою

Гарбузи є неофіційним символом осені в багатьох країнах світу, у тому числі і в Україні. Приготувати його можна в духовці навіть цілим та ще й з м'ясною начинкою.

Нині на вулиці жовтень! Хтось любить осінь, а хтось ні. Але в цієї пори року є своя особливість — гарне різнокольорове опале листя, свіже та злегка прохолодне повітря, а ще певний осінній шарм! Як от, сезонні гарбузи. Ними можна прикрашати будинки, подвір’я, веранди і балкони квартир. І одразу ж піднімається настрій та краса від осіннього шарму. А ще можна радувати себе, всіх своїх рідних і близьких різноманітними стравами з гарбуза. Або ж, взагалі запекти одного цілого гарбуза!

Для страви із запеченого гарбуза з солоною начинкою слід обрати насамперед такий гарбуз, який влізе у духовку. Попередньо його необхідно помити, потім обережно відрізати вершок по колу і витягнути з середини всі кісточки. Сам гарбуз необхідно добре ополоснути під краном, а потім покласти його висихати. Про все це розповіла кулінарна блогерка Юлія Сенич, яка зробила відео і виклала його на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

За її словами, вона обрала гарбуз середнього розміру сорту хокайдо. Зробила все, що перераховано вище, і просто залишила його. Після взялася за приготування начинки для гарбуза, або як говорить сама блогерка, засмажки. Для цього господиням знадобиться: дві штуки картоплі, 200 грам м’яса свинини, один перець, дві моркви, одна цибуля, 50 грам нутрощів гарбуза, 100 грам грибів, вершкове масло або олія для засмажки і змащення гарбуза. А також, улюблені спеції.

Кулінарна блогерка розповіла, як запекти гарбуз з солоною начинкою

Перше з чого кулінарна блогерка почала робити засмажку, це з того, що змастила пательню олією в достатній кількості, потім поклала туди натерту моркву та порізану цибулю і все це обсмажила. Потім нарізала шматочками м’ясо свинини і кинула туди ж до засмажки. В принципі, м’ясо до цієї страви можна обирати будь-яке, не лише свинину. Так само, можна брати не сам шматочок м’яса, а фарш.

Після того, як м’ясо добре обсмажиться з морквою та цибулею, туди слід додати картоплю, гриби, трішки гострого перцю і свої улюблені спеції. Смажити до повної готовності все це не потрібно, оскільки цю засмажку за рецептом слід пересипати у гарбуз, накрити його рідним вершком і поставити на попередньо змащений олією лист. А потім відправити у духовку. Вже там начинка та сам гарбуз дійдуть до самого кінця.

Гарбуз середнього розміру по колу відрізаємо верх, як верхушку кавуна, потім всередині очищаємо його добре від кісточок і добре промиваємо. Тим часом лиємо олію на пательну в достатній кількості засмажку з моркви та цибулі. Улюбоене м’ясо, це свинина (будь-який фарш), або може бути м’ясо порізнане невеликими шматочками. Також додаємо пару картоплин і трішки гострого перцю. Приправляємо улюбленими спеціями та смажимо майже до готовності. У майже готову засмажку можна додати трішки грибів.

Духовка повинна бути розігріта до 200-т градусів. А сам гарбуз має пробути там не менше однієї години. Майже готовий гарбуз ще можна посипати сиром, а потім поставити його в духовку ще на 10 хвилин. І все, ось така солодко-солона страва буде готовою.

Схожі статті

Суп, який ти захочеш їсти хоч щодня! Улюблений “Розсольник” такий смачний, що готується по 5 разів на місяць

Простий рецепт солянки від якого будуть в захваті всі можна приготувати самим вдома. Для цього потрібно чимало м'ясних виробів, але розібратися що і до чого, зможе кожен!

Як приготувати полтавський капусняк: зірка “МастерШеф” поділилася унікальним рецептом. Дуже просто та смачно

Учасник одного із сезонів "МастерШеф" Самвел Адамян поділився унікальним рецептом капусняка, який традиційно готують у Полтавській області.

Давно дізналася рецепт у подруги та з задоволенням готую по сей день: вершково-сирний суп з печерицями

Дуже ситний, ароматний, із приємною текстурою супчик неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком. Адже гриби та вершки – це ідеальне поєднання.

Недорогий, але від цього не менш смачний і ситний супчик лише з трьох інгредієнтів: виходить дуже бюджетно

Зазвичай приготування супів вимагає використання великої кількості інгредієнтів, але тільки не в цьому випадку. Пропонуємо до вашої уваги рецепт неймовірного обіду.

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!