Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Знаменитий український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст і блогер Євген Клопотенко назвав себе божевільним і показав, як смажити банани з карі. Він публічно заявив про те, що це ціла гастропровокація, яка вигадана навіть не ним, а французьким шеф-кухарем і власником тризіркового мішленівського ресторану в Парижі Аленом Пассаром. Про все це Євген Клопотенко розповів у своєму короткому відео Reels, яке виклав на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

За словами Євгена Клопотенка, для того, аби приготувати смажені банани з карі господиням знадобиться два банани, одна червона цибуля, 50 грам масла, 1\2 чайної ложки карі, 1\3 чайної ложки солі, лимон (сік лимону). Маючи все це, перше, що необхідно зробити, це просто вимити неочищені банани і порізати їх на шматочки. Бажано порізати їх кільцями. А ось цибулю потрібно почистити і нарізати півкільцями. І банани, і цибулю, потрібно обсмажити разом на пательні, попередньо додавши туди масла. Після, приправити ці продукти сіллю, карі та додати лимонний сік (вижати сік з лимону). Все це потрібно добре обсмажити ще протягом 10 хвилин.

Євген Клопотенко поділився рецептом бананів з карі на сковороді
Євген Клопотенко поділився рецептом бананів з карі на сковороді

Євген Клопотенко також пояснив, що наприклад, шведи взагалі люблять їсти піцу з бананом і карі. Його допис про приготування бананів із карі зібрав 2000 вподобайок і безліч коментарів. Прихильники шеф-кухаря пишуть, що гастропровокація, насправді, це смажити банан прямо в шкурці, а не сама ця страва. Хтось запропонував шеф-кухарю приготувати ще й смажений банан разом із куркою та майонезом.

 

Один із фанатів шеф-кухаря Євгена Клопотенка розповів, що нещодавно він приготував качиний суп від Клопотенка. У ньому, на його думку, були досить дивні інгредієнти: томатний сік, яблуко, цибуля, селера. Чоловік готував і весь час думав про те, що з цього реально може вийти. А в кінці, коли все було готово, спробував і був вражений тим, наскільки саме це смачно. Ось так само напевно й з цими бананами з карі.

Схожі статті

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.