Уряд анонсує підвищення тарифів на ЖК послуги: скільки українці віддаватимуть за газ, воду і світло влітку

У квитанціях можуть дуже скоро змінитися звичні тарифи.

1 січня 2021 року ознаменувало не продовження свята, а ріст цін на комунальні платежі. Втім, скоріше за все вони продовжать своє зростання і 1 липня на нас чекає новий сюрприз у квитанціях.

Ціна на газ вже змінилася. Фото взято на просторах мережі. 

Ціни на газ змінилися: в середньому по країні вартість послуги в цьому році складе близько 2 грн за кубометр замість 1,2 грн, як було торік. Варто також зазначити, що з 1 серпня 2020 року у країні немає єдиної ціни на газ в Україні. Все залежить від того, з ким домогосподарство уклало контракт. Ось ціни на газ, які ми сплачуємо з початку цього року.

Ціни на газ для населення. Інфографіка https://biz.liga.net/.

Зросла також плата за холодну воду. НКРЕКУ підвищила ціни для домогосподарств з 1 січня 2021 року приблизно на 19%. Причина проста – зросли ціни на електроенергію. В Асоціації водоканалів України повідомили, що потреба виникла через те, що цілих 40% собівартості поставок води замають витрати на електроенергію.

Цікаво, що ціни на холодну воду можуть також зрости, якщо на ринку зросте вартість рідкого хлору для очищення води.

На черзі підвищення тарифів на електроенергію.

В уряді повідомили, що нова вартість може складати 3,42-3,45 грн за кВт/годину. Втім, посадовці пояснили, що підвищення торкнеться не кожного. Тарифи можуть зрости для тих домогосподарств, які споживають 500 кВт/год. Вважається, що така кількість енергії споживається у пентхаусах, великих будинках та квартирах. Для населення, яке споживає менше та до 300 кВт/год вартість кВт/год обіцяють лишити такою, як і була.

Схожі статті

Шлюб з телеведучим перетворив її в “сіру мишу”: як виглядає перша дружина Юрія Горбунова, старша на 10 років

Перша дружина Юрія Горбунова повна протилежність його другої, медійної дружини – Каті Осадчій. Як виглядає жінка і де вона зараз знаходиться?

Нова зачіска та червона помада: 50-річна Олена Мозгова заінтригувала кардинальним перетворенням

Продюсер Олена Мозгова за останній рік встигла продемонструвати багато красивих стильних образів із різними зачісками. Який вигляд має знаменитість зараз?

Слідом за Фіцич відома акторка повідомила, що їй діагностували онкологію: від дітей доведеться відмовитися

Знаменита українська акторка Катерина Молчанова вразила мережу раптовою заявою про те, що в неї знайшли онкологію. Що відбувається, як буде проходити лікування і які перспективи?

Соломія Вітвіцька показала, як проводила коханого у відрядження: що відомо про нового чоловіка зірки 1+1

Зірка ТСН на 1+1 Соломія Вітвіцька насолоджується новими стосунками та із задоволенням демонструє їх на камеру. Проте дещо зірка приховує. Блогер розкрив цю таємницю.

Поки Ані Лорак носила під серцем дитину, коханий обирав обійми інших: якою була східна казка співачки?

Знаменита українська співачка Ані Лорак багато років прожила в шлюбі з турецьким бізнесменом, і ці стосунки вважали прикладом кохання та гармонії.

Оля у Лондоні, Маша у Києві: Єфросиніна і Полякова показали, як хизуються в модних вбраннях по вулиці

Близькі подруги Оля Полякова та Маша Єфросиніна опублікували відео та фото з прогулянки у дуже стильних повсякденних образах із Лондона та Києва. Чий образ крутіший?