Головний санітарний лікар України розповів, за якої умови знову введуть жорсткий карантин

Захворюваність на COVID-19 в Україні знову б'є антирекорди. Чи означає це, що нас знову чекають жорсткі каранатинні обмеження?

В даний момент вводити жорсткий карантин у зв’язку з епідемією коронавірусу в Україні недоцільно.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю виданню “Українська правда”.

Однак Ляшко назвав умови, за яких українців знову змусять не виходити з дому, як у березні. Головний санлікар наголосив, що у разі повної заповненості пацієнтами з коронавірусом всіх ліжко-місць, які підготовлені для госпіталізації таких хворих в українських медзакладах, уряд буде змушений ввести знову жорсткий карантин.

Медична система країни може забезпечити 50 тисяч ліжко-місць для людей з COVID-19. Ляшко підкреслив, що таку кількість ліжко-місць вдалося підготувати завдяки жорсткому карантину під час першої хвилі пандемії.

Заступник міністра заявив, що карантин навесні цього року спрацював на 100%.

Чоловік у масці

Віктор Ляшко також розповів, що зараз міністерство прораховує, яка кількість нових пацієнтів з COVID-19 на день, протягом одного-двох тижнів, призведе до заповнення всіх підготовлених ліжок.

Тоді, враховуючи інкубаційний період вірусу, Україні не залишиться нічого іншого, як вводити жорсткі карантинні обмеження, як це вже зробили деякі країни.

В такій ситуації уже буде неможливо знайти баланс між економікою країни і порятунком життя громадян, вважає Ляшко.

Зазначимо, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні продовжує погіршуватися. Так, за минулу добу кількість нових хворих на коронавірусну хворобу сягнула 5397. Це новий антирекорд для України. Всього зафіксовано 244 тис. 734 випадків інфікування коронавірусом в Україні, 4690 українців померло від ускладнень COVID-19.

Наразі на COVID-19 хворіють багато відомих українців, в тому числі експрезидент Петро Порошенко, стан якого, за словами дружини, зараз важкий, і велика кількість депутатів Верховної Ради.

Схожі статті

Не гірші за оригінал: як виглядають двійники Винника, Соломії Вітвіцької, Дантеса та ще 2 українських зірок

Зовнішня схожість цих українських та зарубіжних знаменитостей вражає. ТОП-5 двійників, які з першого погляду не відрізниш - Даетес, Винник, Вітвіцька, Фролова, Воржева та їхні голлівудські близнюки.

Хостікоєв віддав перевагу не Сумській, а іншій: кому подарував серце актор, перш ніж усвідомити, що упустив

Історія кохання Анатолія Хостікоєва та Наталії Сумської розпочалася доволі дивним чином, адже спочатку актор надав перевагу абсолютно іншій жінці, а свої почуття усвідомив пізніше.

Забрала фату Могилевської і вийшла заміж за кохання всього її життя: як виглядає дружина екс-обранця зірки?

20 років тому Наталія Могилевська розповіла світу про своє велике кохання. Але вже незабаром це кохання дісталося інший, яка вийшла заміж за колишнього зірки.

Камалія може зробити велику помилку: відомий блогер розкрив неприємні подробиці життя найбагатшої співачки

Відомий український блогер Богдан Беспалов, на тлі новин про весілля Камалії, звернувся до співачки із закликом не робити помилок. А доки він записував ролик, артистка покинула країну.

Тихесенько видалився із соцмереж і втік із України: де зараз перебуває багатодітний Андрій Доманський?

Вже 2 роки Андрій Доманський не виходить на зв'язок. Журналісти довго з'ясовували, куди він подівся, поки сам телеведучий видалився з мереж та втік з України.

Альона Омаргалієва розповіла про третю невдалу вагітність від Тамерлана і назвала причину: “Він не в грі”

Знаменита українська співачка Альона Омаргаієва вперше розповіла про третю невдалу вагітність та зізналася, що стало причиною її втрати. Деталі в статті.