Папа Римський Франциск звернувся до світу українською: “Будьмо поруч із цим багатостраждальним народом”

Папа Римський Франциск не залишається осторонь української біди та звернувся до усього світу з проханням бути поруч з українцями у такий непростий для народу час.

24 лютого росія розв’язала проти України війну. Загарбницьку, нелюдську, не дотримуючись жодних законів воєнного часу. Влада рф прикривається так званою “спецоперацією” з метою порятунку російськомовного населення від вигаданих неонацистів, однак нічого спільного з реальністю це не має. Ба більше, армія окупантів б’є по в тому числі й по російськомовним українцям, винищуючи на своєму шляху все – житлову інфраструктуру, лікарні, пологові будинки, сховища, де ховаються від артилерійських ударів діти, жінки, літні люди.

При цьому росіяни сліпо вірять путіну і підтримують свою армію, не бажаючи відкрити очі ширше і зрозуміти, чому весь світ відвернувся від росії і привертає якомога більше уваги до того свавілля, яке вони накоїли в мирній, суверенній та незалежній Україні.

Не залишився осторонь і Папа Римський Франциск. Спочатку 25 лютого він особисто пішов у посольство рф, де висловив стурбованість війною. Це безпрецендентний жест понтифіка, адже зазвичай він у себе у Ватикані приймає глав інших держав, але цього разу він вирішив сам виїхати на зустріч.

Також у папській лікарні “Бамбіно Джезу” лікуються українські діти, що втекли від війни. Їх він теж відвідав особисто. А цього разу Папа Римський звернувся до світової спільноти у Твіттері з щемливою промовою українською мовою:

“Будьмо поруч із цим багатостраждальним народом і обіймімо його конкретними зусиллями та молитвою. Прошу вас, не звикаймо до війни та насильства, не втомлюймося великодушно приймати, не лише тепер, але й наступними тижнями та місяцями”, – написав понтифік.

Папа Римський Франциск звернувся до світу українською
Папа Римський Франциск звернувся до світу українською

Схожі статті

Подружня пара під час ремонту знайшла скарб на власній кухні: сума грошей, що кардинально змінила їхнє життя

Ця знахідка з ніг на голову перевернула їх життя. Тепер, пара зможе завершити ремонт та віддати борги не чекаючи на наступну заробітну плату.

Справжня Рапунцель: українка встановила рекорд з найдовшого волосся у світі та розповіла, як доглядає за ним

Українка ніколи не відрізала своє волосся та дуже пишається своїм досягненням. Вона вважає, що це її родзинка, яка може надихати інших жінок.

Британка понад 2 тисяч разів зателефонувала до екстрених служб: що сталося і чим закінчилася ця історія

Іноді люди зловживають своїми можливостями. Зазвичай, це більш властиво для осіб, які мають владу - депутатів чи олігархів. Проте, дивні випадки трапляються не тільки з ними.

Зустрілися після 13 років розлуки: жінка побачила відео з безхатьком та впізнала у ньому свого брата

Іноді долю можуть вирішити декілька секунд. Випадкова зустріч чи збіг непередбачуваних обставин. Але цього разу вирішальним у долі родини став TikTok.

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Чим жила найстарша жінка в історії: їздила на велосипеді до 100 років та бачила будівництво Ейфелевої вежі

Жінка з Франції прожила не тільки довге, а й дуже цікаве життя. Чим займалася, чим захоплювалася та багато іншого читайте у матеріалі порталу Сенсація.