Торт-вбивця мало не позбавив семирічну дівчинку життя. Львівські лікарі врятували

Семирічна дівчинка з м.Дрогобич, що на Львівщині запам'ятає торт з котиками із маршмеллоу на все життя. З дротиком у горлі, яким кондитері прикріпили до торта прикрасу у вигляді киці, дівчинку терміново ушпиталили в ОХМАТДИТ.

На рентгенівському знімку, яке привезли зі собою батьки, у горлі дитини було чітко видно стороннє тіло. Другого дня, зранку, лори ОХМАТДИТу дівчинку прооперували. Про це повідомила varta 1.

Дротика, який зачепився  за тканину кореня язикового мигдалика лікарі змушені були  діставати оперативним втручанням за допомогою ендоскопа. При цьому анестезію  виконали новітнім методом, який дозволив не застосовувати ендотрахеальну трубку. Про це журналістам розповів завідувач ЛОР-відділення лікарні Федір Юрочко.

«Виглядало так, що мама самотужки пробувала дістати дротика, але загнала його ще дальше. Нам вдалося забрати його щипцями без розрізу тканин. Довжина його близько 2 см, − повідомив лікар.

На рентгенівському знімку видно стороннє тіло в горлі
На рентгенівському знімку видно стороннє тіло в горлі

Лікар просить батьків бути уважнішими до власних дітей.

Зараз дівчинці уже нічого не загрожує. Її виписали додому.

Раніше ми розповідали про те, як лікарі відділення  створили виставку з предметів, які вони впродовж кількох років діставали з різних частин тіла маленьких пацієнтів. Серед предметів є прикраси-аксесуари до одягу, іграшкові пазли, шпильки для волосся, магнітики.

Усе це непомітно діти тягнуть до рота, але дістати таке під силу лише досвідченим лікарям, які до того ж мають відповідну медичну техніку. У Львівському ОХМАТДИТі, на щастя,  успішно справляються із таким завданням.

 

Схожі статті

Українська поліцейська відрізала своє розкішне волосся, яке пожертвувала на перуки для онкохворих діток

Співробітниця Національної поліції Україна Мар'яна Жизномирська власним прикладом довела, що робити добрі справи і допомагати – це просто.

Не заплатив за воду — потрапив на білборд ганьби: як в Україні борються з неплатниками за комунальні послуги

Проблема заборгованості українців за комунальні послуги практично досягла масштабів національної катастрофи, адже рахується вона десятками мільярдів гривень.

Львівські лікарі успішно здійснили чергову операцію з трансплантації серця

У ніч проти суботи 21 листопада від померлого внаслідок інсульту чоловіка хворому пересадили донорське серце. Іншим двом дісталися його нирки.

Наша поліція нас все ще береже?

У Рівненській області діючий співробітник Нацполіції організував групу з «продажу» посад у Головному управлінні Національної поліції області. А на Львівщині – гостра нехватка працівників у патрульній поліції.

Та, що народила, викинула на смітник: милосердя до дитини проявив бездомний собака

Немовляті несказанно повезло: бездомний собака знайшов його на звалищі і приніс туди, де люди. Дитину вдалося врятувати.

Куди поїхати на вихідні восени в Україні

Україна вражає у будь-яку пору року. А туристичний сезон тут, мабуть, ніколи не закінчується.