Що робити, якщо зникне електроенергія: як правильно підготуватися до перебоїв зі світлом – корисні поради

В Україні від вчорашньої доби діють нові правила, пов'язані з електропостачанням, тому українцям доведеться звикнутися з новими змінами та знати, як діяти при відключенні електроенергії.

У зв’язку з останніми подіями, які відбуваються в нашій країні, особливо в останні дні, було прийнято рішення економити електроенергію, тому відтепер в Києві та області, як і в Донецькій області, будуть погодинно вимикати світло. Це не буде масовим заходом, міста поділили на список та години, але треба розуміти, що години відключення світла можуть не збігатися з графіком. Тому варто бути готовим до того, що у будь-який момент може зникнути електропостачання. У цій статті ми розповімо, що треба робити в такій ситуації та чим слід запастись найближчим часом.

Багато людей незадоволені таким рішенням керівництва, тому що це несе за собою багато складнощів, особливо тим, хто працює. Але є логічне пояснення, і на жаль, воно є правдою. Річ в тому, що 10 жовтня було пошкоджено близько 25-ти електростанцій і вони фізично не можуть виробляти звичну для країни кількість електроенергії. Тож, треба віднестися до цього серйозно та з розумінням. А ми в свою чергу розповімо, які мають бути дії.

Як діяти при відсутності електроенергії вдома?

Як діяти при виключенні світла
Як діяти при виключенні світла
  • По-перше, при виключенні світла вийміть всі електроприлади з розеток, щоб вони не постраждали від різкого перепаду напруги.
  • Якщо у вас вдома є газова плита, в жодному разі не використовуйте її в якості обігріву, є ризик отруїтися чадним газом.
  • Якщо в найближчий момент перед ймовірним вимкненням електроенергії ви опинилися у під’їзді, де є ліфт, краще йдіть пішки.
  • Коли берете до рук свічки, запалювати їх слід обережно, а краще під рукою мати ліхтарик або телефон.

Чим необхідно запастись?

Чим необхідно запастися при відключенні електроенергії
Чим необхідно запастися при відключенні електроенергії
  • Купіть багато звичайних свічок та сірників
  • Придбайте ліхтарик та багато батарейок
  • Майте заряджений павербанк
  • Закупіть їжу, яка не потребує приготування та багато води
  • Придбайте термос, щоб мати гарячу воду для чаю або кави
  • Майте при собі аптечку

Схожі статті

59-річний Олег Скрипка виправдав невірність в шлюбі, хоча сам – одружений: “Якщо не кохає, то ходить наліво”

Співак Олег Скрипка вважає, що кожна людина самостійно відповідає за свій вибір. Особистість може робити так, як її підказує серце, навіть якщо це не подобається іншим.

У Злати Огнєвіч є маленька дочка, і вона її навіть не ховає: дуже любить дитину і балує – хто батько?

Знаменита українська співачка Злата Огнєвіч все активніше говорить про створення сімʼї. Однак артистка досі не вийшла заміж, і судить по це гіпотетично.

34-річна Наталка Денисенко пригадала, як Андрій Федінчик покинув заради неї дружину: “Мені соромно”

Наталка Денисенко зізналася, що дуже соромилася своїх почуттів, проте не змогла стриматися та зізналася чоловікові у коханні. Жінка не очікувала взаємності від Андрія Федінчика.

А як же Мішель?”: розлучений Позитив вперше показав кохану після 2 років разом, якою виявилась не співачка

Днями співака Позитива застукали на публіці з ймовірною обраницею. Після довгої інтриги, що тривала протягом 2 років, артист врешті показав аудиторії свою загадкову кохану.

Старість у радість: Ольга Сумська, Софія Ротару і Пугачова з віком стають ще красивішими – фото тоді і зараз

Ці співачки та актриси з віком стають лише красивішими, при цьому не зловживають пластичними операціями. Як їм це вдається? Читай далі у матеріалі.

Дружина багатодітного Григорія Решетніка розповіла непривабливу правду про материнство: “З’їли мої нерви”

Дружина знаменитого українського телеведучого Григорія Решетніка Христина вперше дозволила собі трохи поскаржитися на своїх дітей. Усі деталі в нашій статті.