Скільки коштує хліб в різних країнах: по 25 гривень в Україні, по 6 доларів в Америці та по 5 злотих в Польщі

Хліб – завжди був головною стравою всюди, по всьому світу. Не дарма кажуть, "Хліб – усьому голова". І це дійсно так, бо це універсальний продукт, який можна їсти з будь-чим і залишитися ситим надовго.

Цікаво те, що у різних культурах хліб цінують по-різному і це не дивно, адже, наприклад в Україні без хліба за стіл не сядуть, в Польщі з цим трохи простіше, але він також є невід’ємною частиною раціону. А от в Америці різноманіття хліба може вразити. Оскільки США – це країна фаст-фуду, то різного хлібу там дуже багато.

У залежності від сорту борошна та виду хліба, тобто, багет, звичайний білий хліб, житній, з висівками, з іншими добавками й встановлюється ціна. А ще дуже впливає економічна складова країни та затрати на виробництво.

Ціна на хліб в Україні

Хліб в Україні
Хліб в Україні

Український хліб дуже ароматний, він такий особливий на смак та запах, що порівняти його з випічкою інших країн неможливо. І звичайний білий хліб, може бути нарізний чи ні, коштує 25 гривень за одну буханку. Є, звісно, дорожче і дешевше, але в середньому ціна за смачний український хліб така.

Ціна на хліб у Польщі

Хліб у Польщі
Хліб у Польщі

Польський хліб коштує 5 злотих, на гривні це приблизно 42 гривні, тобто майже на половину дорожче ніж у нас. Але ароматним та запашним польський хліб назвати складно. Проте булочки для хот-догів вони випікати вміють.

Ціна на хліб в Америці

Хліб в Америці
Хліб в Америці

Американський хліб – це взагалі інша історія, загалом американці їдять тостовий хліб, який вже йде нарізаний скибочками аби довго не витрачати час на нарізання всіх продуктів для тосту. Хліб в Америці коштує 6 доларів це 221 гривня.

Отже, як ви вже зрозуміли, економічний рівень країни та середня зарплата дуже сильно впливають на ціноутворення. І перший показник нестабільності, завжди є хліб.

Схожі статті

Подружня пара під час ремонту знайшла скарб на власній кухні: сума грошей, що кардинально змінила їхнє життя

Ця знахідка з ніг на голову перевернула їх життя. Тепер, пара зможе завершити ремонт та віддати борги не чекаючи на наступну заробітну плату.

Справжня Рапунцель: українка встановила рекорд з найдовшого волосся у світі та розповіла, як доглядає за ним

Українка ніколи не відрізала своє волосся та дуже пишається своїм досягненням. Вона вважає, що це її родзинка, яка може надихати інших жінок.

Британка понад 2 тисяч разів зателефонувала до екстрених служб: що сталося і чим закінчилася ця історія

Іноді люди зловживають своїми можливостями. Зазвичай, це більш властиво для осіб, які мають владу - депутатів чи олігархів. Проте, дивні випадки трапляються не тільки з ними.

Зустрілися після 13 років розлуки: жінка побачила відео з безхатьком та впізнала у ньому свого брата

Іноді долю можуть вирішити декілька секунд. Випадкова зустріч чи збіг непередбачуваних обставин. Але цього разу вирішальним у долі родини став TikTok.

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Чим жила найстарша жінка в історії: їздила на велосипеді до 100 років та бачила будівництво Ейфелевої вежі

Жінка з Франції прожила не тільки довге, а й дуже цікаве життя. Чим займалася, чим захоплювалася та багато іншого читайте у матеріалі порталу Сенсація.