Фантастичний рецепт: салат із печінкою, апельсином та грушею – кухарі розкрили секрети приготування

Провідні кухарі розкрили деталі приготування неймовірного теплого салату з печінкою, апельсином та грушею, який точно стане прикрасою вашого столу

Будь-який святковий стіл не обходиться від кількох традиційних та кількох фірмових салатів від господині дому. Стандартні “Цезар”, “Грецький” або “Олів’є” – це вже не новина. Провідні українські кухарі поділилися рецептом теплого салату, який точно здивує кожного, хто його спробуває.

Що потрібно для страву (чотири порції)?

Чотириста грамів курячої печінки

Дві груші

Один апельсин

Двісті грамів листя салату

П’ятдесят грамів родзинок

П’ятдесят грамів масла

П’ять столових ложок оливкової олії

Дві чайні ложки цукру

Одна чайна ложка солі

За смаком додайте чорного меленого перцю

За смаком та бажанням – волоські горіхи

Як приготувати теплий салат?

Перш за все, необхідно почистити печінку, перед цим її помити та за допомогою паперових рушників обсушити м’ясо. Вичавіть сік із апельсина.

На пательні розігрійте одну столову ложку олії та половинку масла. На сковорідку викладіть печінку, яку на сильному вогні треба обсмажити з кожної сторони. Це все посипати сіллю та перцем.

Далі почистіть груші: заберіть шкірку на насіння.

Теплий салат із печінкою, апельсином та грушею
Теплий салат із печінкою, апельсином та грушею

Фрукт наріжте великими скибочками. Масло, що залишилося, розтопіть на іншій пательні. Туди покладіть родзинки, груші, цукор. Усе це злегка посоліть. Десь три-чотири хвилини обсмажуйте груші на середньому вогні, поки фрукти не набудуть золотистого кольору.

Візьміть велику тарілку, туди викладіть чисте та сухе листя салату, який попередньо порвіть руками. По посудині розкладіть печінку, груші та родзинки. У сковорідку, де ви до цього смажили печінку, влийте апельсиновий сік, посоліть його, доведіть до кипіння, а потім додайте оливкову олію. Усе перемішайте та полийте цим салат.

Подавати треба теплим. Смачного!

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.