Головний медик України заразився коронавірусом і прогнозує колапс вітчизняної медичної системи

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов став шостим високопосадовцем, які підчепили COVID -19.

Перед цим стало відомо про хворобу Президента Володимира Зеленського, керівника його офісу Андрія Єрмака, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та його заступника Руслана Стефанчука, а ще міністра з питань тимчасово окупованих територій Олексія Резніка.

Про хворобу стало відомо з відео, яке Максим Степанов виклав на своїй сторінці у Фейсбуку.

“Попри обережність і дотримання всіх правил безпеки сьогодні, на жаль, отримав позитивний тест на COVID-19”, – розповів міністр.

Втім, Степанов заспокоїв, що хвороба не є такою агресивною – він перебуває на самоізоляції вдома і у понеділок готовий  буде провести свій традиційний брифінг.

Степанов закликав  зберігати карантин вихідного дня, не відвідувати місць масових скупчень, бути обережними, берегти своїх близьких. І побажав усім бути здоровими.

Напередодні, ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”, Степанов пояснив українцям, що, якщо не дотриматися цих кроків (карантин вихідного дня – ред.), то “на 15-20 грудня отримаємо апокаліпсис медичної системи, коли всі ліжка будуть заповнені”.

Про це, тобто перед тим, як вводити таку обмежувальну міру, велися серйозні обговорення з епідеміологами.

Він також додав, що повний локдаун був би ефективнішим, але цього не витримає економіка.

Додамо, що у суботу на хворобу коронавірусу в Україні за добу захворіло 12 524 осіб.

Схожі статті

Кожну кохав, і кожну матір’ю зробив: Андрій Доманський заплутався у своїх жінках і шістьох дітях

Відомий український телеведучий Андрій Доманський завжди охоче давав інтерв'ю та розповідав публіці про свою сім'ю, яка у нього вийшла вельми великою.

“У нього є коханка?”: 28-річна Аліна Гросу зізналася, чому приховує обличчя свого офіційного чоловіка

Відома виконавиця Аліна Гросу не поспішає ділитися інформацією про свого обранця. Й хоча зірка публікує спільні фото, обличчя коханого завжди залишається за кадром. Що приховує жінка?

Не гірші за оригінал: як виглядають двійники Винника, Соломії Вітвіцької, Дантеса та ще 2 українських зірок

Зовнішня схожість цих українських та зарубіжних знаменитостей вражає. ТОП-5 двійників, які з першого погляду не відрізниш - Даетес, Винник, Вітвіцька, Фролова, Воржева та їхні голлівудські близнюки.

Хостікоєв віддав перевагу не Сумській, а іншій: кому подарував серце актор, перш ніж усвідомити, що упустив

Історія кохання Анатолія Хостікоєва та Наталії Сумської розпочалася доволі дивним чином, адже спочатку актор надав перевагу абсолютно іншій жінці, а свої почуття усвідомив пізніше.

Забрала фату Могилевської і вийшла заміж за кохання всього її життя: як виглядає дружина екс-обранця зірки?

20 років тому Наталія Могилевська розповіла світу про своє велике кохання. Але вже незабаром це кохання дісталося інший, яка вийшла заміж за колишнього зірки.

Камалія може зробити велику помилку: відомий блогер розкрив неприємні подробиці життя найбагатшої співачки

Відомий український блогер Богдан Беспалов, на тлі новин про весілля Камалії, звернувся до співачки із закликом не робити помилок. А доки він записував ролик, артистка покинула країну.