Задоволення захочеться розтягнути на весь вечір: рецепт відбивних по-швейцарськи з додаванням гірчиці

Відбивні — це фантастичний спосіб смачно повечеряти та добре провести час у сімейному колі. Вони ідеально підходять до будь-якої нагоди та свята.

Відбивні зі свинини – це популярна страва, яка є шматками свинячої відбивної м’якоті, що обвалюються в борошні і змащуються яйцем, потім обсмажуються на сковороді або смажаться у фритюрі. Відбивні зі свинини виходять хрусткими зовні та соковитими всередині.

Історія страви походить від Німеччини, де його називають “шніцель” (Schnitzel). Вперше відбивні стали популярні в XIX столітті, коли німецький іммігрант в Америці Йохан Жорж Гатроуз приготував свої традиційні відбивні зі свинини, і вони мали великий попит.

Відбивні зі свинини є джерелом білка, заліза, цинку, вітамінів В, Е та С. Вони також містять фосфор та магній. Завдяки своєму вмісту білка, вони корисні для зростання та розвитку м’язів, а також для підтримки здоров’я кісток. Вітамін С допомагає зміцнити імунну систему, а залізо відіграє важливу роль у кровотворенні.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Свиняча вирізка – 6 шт
  • Свіжа зелень – 1 пучок
  • Гірчиця – 2 ст.
  • Молоко – 0.33 склянки
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 100 г
  • Сіль і перець – за смаком

Як приготувати смачні відбивні

Спочатку ми готуємо всі продукти, які знадобляться нам для виготовлення відбивних. У глибоку ємність розбиваємо кілька курячих яєць та вливаємо до них молоко. Невеликий пучок свіжої зелені промиваємо від бруду під проточною водою, злегка обсушуємо, дрібно рубаємо і додаємо в ємність з яйцями.

Рецепт соковитих відбивних з курячого філе для ситного частування – як з ресторану
Рецепт соковитих відбивних для ситного частування 

Також додаємо гірчицю, куркуму, сіль з перцем за смаком і за бажанням продавлюємо часник через часнодавку і все це ретельно перемішуємо. Тепер ми додаємо борошно і знову все добре між собою перемішуємо до однорідної маси.

Як готувати відбивні, щоб вони не були сухими

Шматочки свинячої вирізки накриваємо харчовою плівкою та відбиваємо їх із двох сторін за допомогою молотка. На сковороду наливаємо трохи олії і ставимо її на вогонь. На розігріту сковорідку кладемо посипані борошном відбивні і трохи обсмажуємо їх з кожного боку до золотистого кольору.

Як правильно готувати відбивні
Як правильно готувати відбивні

Трохи обсмажені відбивні обмокуємо в клярі і знову обсмажуємо їх на середньому вогні з обох боків до повної готовності, перекладаємо їх на будь-яку гарну страву, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу з гарніром.

Схожі статті

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.