Швидкий рецепт соковитих біляшів, які легко приготувати вдома: такої смакоти ви ще не куштували

У цій статті ми поділимося з вами секретом приготування соковитих біляшів. Страву можна легко зробити вдома. Запевняємо, що при дотриманні всіх правил - ваші домашні біляші вразять усю родину.

Інгредієнти:

Для тіста:

Вода: 440 мл
Пшеничне борошно: 700 г
Цукор: 2 чайні ложки
Сухі дріжджі: 8 г
Рослинна олія: 3 столові ложки
Сіль: 1 чайна ложка

Для начинки:

М’ясний фарш: 600 г
Лук: 2 шт.
Сіль на свій смак
Сухі спеції на свій смак
Вода: 100 мл
Рослинна олія для смаження: 300 г

Приготування:

Крок 1: Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Візьміть миску, додайте сухі дріжджі та цукор. Додайте до них трохи теплої води і кілька ложок борошна. Ретельно перемішайте всю масу, накрийте її плівкою або кришкою і поставте в тепле місце на 30 хвилин. Протягом цього часу на поверхні повинна з’явитись піниста плівка.

Крок 2: В іншій посудині поєднайте решту води, рослинну олію, сіль і заздалегідь підготовану нами дріжджову масу, перемішайте. Просійте борошно та додайте в миску.

Крок 3: Замішайте тісто. Накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на 1-1,5 години, щоб тісто піднялось.

Крок 4: Почистьте цибулю від шкаралупи та дрібно наріжте. М’ясний фарш можна використовувати з суміші свинини та яловичини. Виберіть на свій розсуд. Поєднайте цибулю з м’ясним фаршем. Додайте сіль і трохи спецій на свій смак. Додайте трохи води у суміш та ще раз перемішайте.

Найкращий рецепт ситних та соковитих біляшів: приготуйте вдома
Найкращий рецепт ситних та соковитих біляшів: приготуйте вдома

Крок 5: Через годину тісто підніметься і збільшиться в розмірі у 2-3 рази.

Крок 6: Вийміть тісто з миски. Додавати зайве борошно не потрібно. Краще намастіть стіл і руки рослинною олією. Розділіть тісто на невеликі шматочки. Руками сформуйте маленькі пласкі кружечки.

Крок 7: В центр кожного кружечка викладіть трохи м’ясної начинки і загорніть краї до центру. Сформуйте невеликий пиріжок. В центрі має залишитись невеликий отвір.

Крок 8: В глибоку сковороду вилийте олію та розігрійте її до гарячого стану. В гарячу олію викладайте домашні біляші з начинкою отвором вниз і смажте на середньому вогні кілька хвилин.

Крок 9: Потім переверніть і смажте і з іншого боку протягом 2-3 хвилин. Біляші повинні стати золотистого кольору.

Крок 10: Щоб соковиті біляші були без зайвої олії, викладіть їх на паперові рушники

Смачного!

Схожі статті

Цей інгредієнт у фарш майже ніхто не додає, і дарма: котлети стають пишними та соковитими

Є три різні способи та інгредієнта, які допоможуть зробити будь-який сухий фарш більш соковитим. У результаті й самі котлетки вийдуть такими, що танутимуть в роті.

Рецепт котлет з їдальні 90-х років: всі про нього забули, а дарма – дуже смачно і бюджетно

Ці котлетки можна приготувати легко та швидко. Зробити це зможе навіть та господиня, яка не сильно вміє та любить їх готувати. Все тому, що рецепт мега простий!

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.