Всі роблять цю помилку: як правильно приготувати пюре – три простих правила і картопля сама тане у роті

Здавалося, що може бути простіше, ніж зробити картопляне пюре, проте з'ясувалося, що багато господинь готують його неправильно! Виправляємо помилки.

На сьогодні картопляне пюре є найпопулярнішим гарніром у світі. Його однаково люблять як дорослі, так і діти, до того ж він чудово поєднується і з м’ясом, і рибою та овочами. Багато досвідчені господині експериментують і додають у пюре якийсь додатковий інгредієнт. Наприклад, як Альона Мозгова, яка спеціально для 8-річної доньки Соломії готувати пюре 1:1 з гарбузом – і виглядає красиво та до того ж дуже корисно.

Пюре з гарбузом від Олени Мозгової
Пюре з гарбузом від Олени Мозгової

Однак сьогодні не про різновиди улюбленої страви, а про класичне картопляне пюре, яке, як показує практика, більшість господинь готують неправильно і роблять одні й ті ж помилки.

Так для того, щоб приготувати ідеальне пюре, яке буде легким і повітряним і його майже не треба жувати, через те, що воно саме танутиме в роті, необхідно дотримуватися кількох правил.

  • По-перше, вибрати правильний сорт картоплі. Як перевірити – розрізаємо навпіл, натираємо дві частини один з одним до появи «пінки», якщо вони важко відокремлюються при злипанні, то в картоплі досить крохмалю. Деякі господині вважають, що рожева картопля більше підходить для пюре, ніж біла.
Як правильно готувати картопляне пюре
Як правильно готувати картопляне пюре
  • Після того, як почистили картоплю, намагайтеся порізати його на однакові часточки, тоді не буде такого, що одна картопля готова і вже почала розварюватися, а друга напівсира.
Як правильно готувати картопляне пюре
Як правильно готувати картопляне пюре
  • Картоплю заливаємо холодною водою і ставимо на сильний вогонь. Додаємо сіль, перемішуємо. У міру появи під час закипання піни, радимо її прибрати.
  • Як тільки вода закипіла, прикручуємо вогонь. Залишаємо до повної готовності.
  • Потім зливаємо відвар і “сушимо картоплю”. Як це зробити – повертаємо овочі в каструлю і на повільному вогні, постійно помішуючи лопаткою, позбавляємось зайвої рідини. І тільки потім приступаємо до наступного етапу – товкти картоплю.
Як правильно готувати картопляне пюре
Як правильно готувати картопляне пюре
  • Зробити це можна за допомогою будь-якого зручного для вас засобу. Краще, ніж звичайна “толкушка”.

А тепер головна помилка – ніколи не використовуйте блендер ножем, інакше ви просто зіпсуєте блюдо!

Як правильно готувати картопляне пюре
Як правильно готувати картопляне пюре
  • Далі додаємо вершкове масло. Збивати будемо звичайним віночком або використовувати насадку на блендер.
  • Коли масло з’єднається з картоплею, вона вже буде ніжною кремовою консистенцією. І лише тоді додаємо гаряче молоко чи вершки.
  • Продовжуємо швидко збивати його віночком.
  • Останній етап – це протирання нашого пюре через дрібне сито, тільки так ви досягнете ідеальної консистенції пюре.
Як правильно готувати картопляне пюре
Як правильно готувати картопляне пюре

100% гарантія того, що у вашому пюре не залишиться жодного грудочка. Це займе трохи часу, але повірте, результат буде карколомним!

Як правильно готувати картопляне пюре
Як правильно готувати картопляне пюре

Схожі статті

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.