Один незвичайний інгредієнт і засмажка з цибулі буде неперевершеною. Пораду знайшла у старому журналі

Інколи, для того, щоб страва вийшла дійсно ідеальною не вистачає лише засмажки із цибулі, яка може як покращити страву, так і зіпсувати. Як зробити її правильно?

Смажена цибуля здатна покращити смакові якості багатьох страв. Однак цей продукт досить вибагливий і часто починає підгоряти в процесі термічної обробки.

При цьому, його рекомендують додавати до багатьох страв всесвітній кухні. Наприклад, без нього не обійдеться смажена картопля, так само цибулю додають у м’ясо, а також у котлети. Вона буде фігурувати у підливі, в різних соусах і так само у овочевих пирогах.

Але часто засмажка може все зіпсувати. Вона виходить гіркою, кислою, підгоряє, виглядає не апетитно. Є безліч людей, які відкрито ненавидять даний компонент у стравах і навіть в ресторанах просять його не додавати.

Щоб цибуля не підгорала, скористайтеся лайфхаком із радянського журналу “Робітниця”.

Інгредієнти

  • Цибуля — 2 штуки
  • Льод — 1 штука
  • Олія — 3 столових ложки

Як приготувати смачну смажену цибулю

Розжаріть гарненько сковороду з олією. Наріжте цибулю і відправте його на сковорідку. Відразу ж киньте сюди ж шматочок льоду.

Як правильно посмажити цибулю

Лід допоможе контролювати температуру смаження і запобігає підгоранню цибулі.

Як правильно посмажити цибулю

Ваша засмажка вийде смачною та ідеальною за консистенцією.

Нагадуємо, що для того, аби цибуля виходила ще смачнішою, і можна було додавати до таких страв, як бургери чи сендвічи, її варто карамелізувати. Для цього на сковороду насипаємо декілька столових ложок цукру і починаємо обсмажувати цибулю в ній, поки цукор не розтане і не набуде коричневого кольору.

Так само можна додавати трохи на тертої моркви, аби надати приємного аромату, а також красивого вигляду цибулі. Вона встане помаранчевою і солодкуватою.

А якщо додати до такої засмажки помідори та болгарський перець, вийде повноцінна підлива, якою можна поливати овочі та картоплю.

Схожі статті

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.