Свіжість середземноморського бризу: готуємо грецький салат за класичним рецептом від шефа на домашній кухні

Плануєте потішити рідних смачним та ситним салатиком на вечерю? Пропонуємо до вашої уваги класичний рецепт соковитого грецького салату із секретиком від досвідченого кухаря.

Інгредієнти:

  • Помідори – 250 г (2 шт.)
  • Огірки – 150 г (1-2 шт.)
  • Перець солодкий – 150 г (1 шт.)
  • Цибуля ріпчаста салатна – 90 г (1 шт.)
  • Сир фета – 150 г
  • Маслини (без кісточок) – 80 г
  • Лимон (сік) – 1/4 шт.
  • Оливкова олія – ​​2 ст. ложки
  • Базилік свіжий – 2 гілочки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець мелений (суміш перців) – 1 щіпка
  • Салат (для подачі) – 100 г

Підготовка:

Для початку підготуйте всі необхідні продукти. Салат вибирайте з широким листям – підійде фризе, латук та ін. Салатна цибуля підійде біла, шалот та інші негострі сорти.

Класичний рецепт грецького салату: просто та неймовірно смачно
Класичний рецепт грецького салату: просто та неймовірно смачно

Приготування заправки:

Щоб заправка настоялася і була ароматнішою, потрібно приготувати її першою. Для цього декілька листочків свіжого базиліка дрібно наріжте. Відтисніть в мисочку лимонний сік. До соку додайте оливкову олію, нарізаний базилік, сіль та суміш перців. Перемішайте ложкою до загущення та відставте на 10 хвилин настоюватися.

Приготування салату:

Цибулю наріжте тонкими півкільцями або кільцями. Помідори наріжте товстими шматочками, розріжте їх впоперек. Солодкий перець та огірок наріжте середніми за розміром шматочками. З’єднайте в глибокій мисці цибулю, огірки, помідори та перець. Акуратно перемішайте всі інгредієнти між собою. Сир фету розламайте на великі шматочки або наріжте кубиками. У маслин, за необхідності, видаліть кісточки.

Презентація:

Тарілки, в яких ви подаватимете салат, застеліть салатним листям (можна порвати їх руками на дрібніші частини). На салатне листя викладіть овочеву суміш. На овочі розкладіть маслини та кубики фети. Полийте салат заправкою. Грецький салат готовий до подачі. Смачного!

Схожі статті

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?