Стоятиме весь рік і не забродить: ідеальний рецепт малинового варення на зиму на млинці, пироги і до чаю

Малинове варення — це не просто десерт, до якого хочеться повертатися знову і знову, але і справжня скарбниця вітамінів, яка особливо корисна взимку.

Малина найсмачніша у свіжому вигляді. Малиновий достаток у сезон дозрівання цих ароматних ягід наповнить вас надовго вітамінами. Заготівлі на зиму (малина сушена або у вигляді варення) врятують вас від застуди та грипу. Але й смачні рецепти страв із малиною теж можуть радувати цілий рік.

Ароматні начинки для пирогів, малинові десерти з вершками або сиром, фруктово-ягідні салати, оригінальні соуси та заправки до салатів або м’ясних страв, а також зефір, пастилу або мармелад з малиною під силу приготувати будь-якій господині.

Найсмачніші ліки, які ми можемо використовувати у будь-який час, – малинове варення. Гарні, ароматні і неймовірно корисні ласощі можуть замінити жарознижувальні на ранніх стадіях застуди. Саліцилова кислота, що міститься в малині, м’яко діє на організм, допомагаючи йому впоратися з хворобою. Багато мікроелементів і вітамінів, що залишаються і в малиновому варенні, допомагають зберігати красу, здоров’я і відмінний настрій. Зварити смачне варення легко, а користь від нього величезна.

Інгредієнти

  • Малина — 1 кілограм
  • Цукор — 1, 2 кілограми
  • Кислота лимонна — пів чайної ложки

Як приготувати смачне варення з малини

Малину перебрати, засипати половиною цукру і залишити, доки ягоди не виділять сік.

Сік перелити в каструлю. Всипати решту цукру і довести суміш до кипіння.

Як правильно приготувати малинове варення

Варити знімаючи піну, 5 хвилин. Поступово додати до сиропу ягоди, перемішати і варити 25 хвилин. Вогонь плити – помірний.

Всипати лимонну кислоту та варити 5 хвилин. Розкласти варення по стерилізованих банках, закатати кришками. Перевернути банки та залишити на 60 хвилин.

Заливний пиріг зі слив рецепт
Як правильно приготувати малинове варення, яке можна використовувати в якості начинки

Отриманий десерт можна споживати вже через декілька тижнів, або ж залишити на зиму. Він ідеально підходить не тільки для простого чаювання, але і в якості начинки для різноманітних десертів і навіть для тортів. Малинове варення можна використовувати для змащування млинців, оладок, а також прикрашати ним десерти.

Схожі статті