Три варіанти виходу: поради від популярного практикуючого психолога, якщо вас зрадили

Зрада - це завжди погано. Бо несподівано. Бо майже завжди, коли все шкереберть. Але суть в тому, щоб не зупинитися, знайти рішення, пережити і йти далі.

Зрада – це завжди трагедія. При чому, для усіх трьох: для того, хто зрадив, для того, кого зрадили і для третьої сторони, з якою зрадили, також. Про це розповів практикуючий психолог  Михайло Лабковський.

Жінки і чоловіки по-різному дивляться на зраду. Просто тому, що вони дві різні планети. Більшість жінок, характеризуючи зраду, скажуть, що це нав’язлива думка про когось. А більшість чоловіків при слові «зрада» подумають про секс. Але і в тих, і в інших це завжди про обмануту довіру.

Михайло Лабковський
Михайло Лабковський

Саме цей фактор обману у зраді є найстрашніший і найбільше лякає. Бо, виявляється, у тебе за спиною кохана людина жила іншим життям, в якому тобі вже не було місця.

Є три варіанти розв’язання ситуації: розлучення, пробачення і відкладення рішення, тобто дозволити відносинам розвиватися за новим сценарієм, з урахуванням нових обставин.

Варіант 1: Розлучення

Це вам і тільки вам вирішувати. Але не перетворюйте своє і життя партнера у пекло – з постійними допитами, докорами і звинувачуваннями.

Задайте собі запитання і чесно на нього дайте відповідь: ви готові пробачити? Забути не вдасться.

Якщо ні, тоді розлучайтеся.

Варіант 2: Пробачення

Найскладніше, що залишається після того, як ви ніби пробачили – це невідання. Треба буде давати собі раду із запитаннями: «Якими тепер будуть наші відносини? «Чи люблять мене, як і раніше?». І найголовніше, потрібно домовитися з собою про реакцію і наступні дії, якщо це повториться знову.

Варіант 3: Дозволити відносинам розвиватися з урахуванням нових обставин

У цьому випадку треба бути чесним з самим собою і з партнером. Бо тут немає правильного і неправильного рішення.

Якщо є готовність пробачити, терпимість до ситуації, то чому б і не попробувати?

Але, якщо образа не покидає і немає вже почуття, то не потрібно клеїти те, що уже неможливо склеїти. Потрібно розбігатися.

Схожі статті

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.

Стилісти назвали 5 помилок, які ми робимо, коли одягаємо чорне: секрет стильного образу лежить на поверхні

Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних порад від професійних стилістів. Яких помилок припускається більшість людей, що полюбляє чорний одяг.

Як зберігати часник в квартирі так, щоб він не висихав, не жовтів і не проростав: прості та корисні поради

Сьогодні ми поділимось з вами корисними лайфхаками, що допоможуть зберегти свіжість та колір часнику навіть при низьких температурах.

Одна деталь у зовнішності робила наложницю фавориткою Султана: сьогодні вона тільки відштовхує чоловіків

Гарем султана — це складна система, яка управлялася ієрархією, релігією та сімейними узами. Навколо цього явища ходило дуже багато пліток, але далеко не всі вони відповідали дійсності.

Як досягти корейської дзеркальної шкіри для ідеального кольору обличчя: ці поради прості, але неочевидні

Корейські красуні давно зарекомендували себе як знавці по догляду за собою, адже красивішої шкіри, ніж у них немає ніде в світі. А їхні секрети вже не секрети.

Як правильно обсмажити буряки, щоб борщ мав неймовірний насичений колір та смак: таке варто знати

Борщ – страва, яка є символом української кухні. Головний секрет приготування криється в правильній обробці буряків. Розповідаємо, як обсмажити їх так, аби отримати насичений колір та смак.