Сильна молитва до Святої Великомучениці Катерини, якою має молитися кожна жінка 7 грудня

Свята великомучениця Катерина Александрійська є однією з найзагадковіших постатей в християнстві. Те, що про неї розказують передання викликають почуття захоплення і довіри. І не дивно, що її вважають покровителькою філософів, а також молодих дівчат, які хочуть заміж.

Розповідають, що Свята Катерина була неймовірною красунею із дуже знатного роду. Мала також й добру освіту. Сила силенна достойних чоловіків сваталося до неї. Але вона сказала батькам, що вийде тільки за того, хто перевершить її розумом, талантами, багатством, красою.

Мама, яка була християнкою, повела її до старця-відлюдника і той розповів їй про  Ісуса Христа, якого може стати нареченою.

Свята Катерина так глибоко  пустила в серце розповідь старця, що всі її помисли були спрямовані тільки на Христа. Бачачи її віру і безстрашність, а навіть бажання вмерти, щоб якнайшвидше поєднатися зі своїм женихом, погани – бідні і багаті наверталися десятками у християнство. Вона так гарно і переконливо розповідала про Ісуса, що це стало загрозою для імператора Максиміліана. Зрештою, вичерпавши усі засоби, він запропонував святій Катерині вийти за нього заміж. Але та була непохитна у вірності Хрис

Свята Катерина. Караваджо
Свята Катерина. Караваджо, 1595р.

Максиміліан наказав дівчину піддати колесуванню але ангел розбив колесо.  І тоді свята Катерина з молитвою на вустах, підійшла і сама поклала голову на плаху. Було це в 305 році. А було святій Катерині 17 років.

З того часу і донині святу великомученицю Ктерину вшановують у день її смерті 7 грудня, молячись в різних потребах.

Але найбільше моляться жінки за мир і добробут в родинах. Моляться за добру долю для доньок. Так само й дівчата випрошують собі добрих женихів.

Молитва до Святої Великомучeниці Катерини

Свята Христова Невісто, діво і Великомучeнице, Катерино.

Молимо, благодатну тебе, що Христа прийняла у серце своє. Бо, посоромивши зухвальство заблудлих красномовців, вірою істинною їх направила і до Господа, Ісуса Христа навернула.

Тілo своє на муки великі віддавши за любов до Бога, ти, як діва непохитна, неподолана була.

В нагороду за муки тепер близько Бога славою його втішаєшся.

В надії нас не залиш, Великомучeнице. Подвигом твоїм і нас скріпи, що з тобою в небесній оселі Господа і Владику, Ісуса Христа з Отцем і Святим Духом восхвалимо і прославимо на віки віків.Амінь.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.

Молитва за зцілення хворих дітей від усіх недуг до Ісуса, Богородиці та Матрони Московської

Хвороба ніколи не обіцяє нічого хорошого, а особливо важко, коли хворіє дитина. У такі моменти не опустити руки допоможе молитва.

Молитва матерям і дружинам за здоров’я воїнів, що хоробро захищають Україну. Господи, вбережи наших героїв

Ні для кого не секрет, що українські військові щоденно захищають країну на Донбасі. Підтримаємо їх добрим словом та молитвою.

Радуниця 2021: традиції поминального вівторка, що не можна робити в цей день та як поминати покійних

Радуницю завжди відзначають у вівторок другого тижня після одного з найбільших православних свят — Великодня. У 2021 році цей день припадає на 11 травня.