Хрестовий знак: хрест − це більше, ніж жест, це унікальна молитва

Як часто ти кладеш на себе знак хреста? Чи хрестишся, коли піднімаєшся з ліжка, перед споживанням їжі, перед початком будь-якої роботи? У наших предків була ця гарна і корисна звичка.

Дехто вважає, що звичка хреститися походить з часів, коли наука була мало розвинена, для загалу взагалі недоступна. Людина не вміла пояснити природні явища, не знала фізичних законів, їй недоступні були ліки і тому у своїх потребах могла покладатися тільки на Бога.

Частково це правда. Неможливо не погодитися з тим, що нинішня людина  – це зовсім не та людина, яка була ще 100 років тому.

Але що змінилося? Чи у нинішньої людини менше небезпек, ніж було у тієї? За нинішнього технічного прогресу можна стверджувати, що навіть набагато більше. Чи, можливо, у сучасної людини вже немає зловмисників, заздрісників, ворогів? Вони нікуди не ділися.

А, можливо, всі враз стали успішними і щасливими?

Отже, ми, люди – діти Божі, маємо чого хреститися і просити благословення у Творця?

Хрестовий знак – це не ритуальний жест, а справжня і потужна молитва! Це те, що робить нас християнами, Божим людом. Закликаючи хрест, багато святих просили про підтримку Всевишнього. Саме через хрест, посилаючись на заслуги Святого Хреста Його Сина, нашого Господа Ісуса Христа, ми просимо Бога звільнити нас від наших ворогів і всіх пасток зла, які чатують на наше фізичне та духовне здоров’я.

Пропоную тобі молитву, яка «розширить» твоє розуміння хресного знамення. Молися не поспішаючи, з побожністю та вдумливо:

(Знаком Святого Хреста перехрести чоло)

Будь ласка, Боже, дай мені добрі думки, благородні та чисті. Вірю, що ти позбавиш і вбережеш мене від тих думок, які руйнують мою душу й тіло.

(Знаком Святого Хреста перехрести вуста)

Будь ласка, Боже, нехай з моїх вуст виходить лише слава, які подобаються Тобі. Нехай мої слова завжди сприяють побудові Царства Божого і приносять добро ближнім

(Знаком Святого Хреста перехрести серце)

Я прошу Тебе, Боже, щоб у моєму серці панувала лише любов і Божий закон, який відділить мене від усіх поганих почуттів, таких як ненависть, жадібність, заздрість і розпуста … Щоб вони зробили мене справжнім вірним віруючим.

(Зроби традиційне хресне знамення) В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.

Молитва за зцілення хворих дітей від усіх недуг до Ісуса, Богородиці та Матрони Московської

Хвороба ніколи не обіцяє нічого хорошого, а особливо важко, коли хворіє дитина. У такі моменти не опустити руки допоможе молитва.

Молитва матерям і дружинам за здоров’я воїнів, що хоробро захищають Україну. Господи, вбережи наших героїв

Ні для кого не секрет, що українські військові щоденно захищають країну на Донбасі. Підтримаємо їх добрим словом та молитвою.

Радуниця 2021: традиції поминального вівторка, що не можна робити в цей день та як поминати покійних

Радуницю завжди відзначають у вівторок другого тижня після одного з найбільших православних свят — Великодня. У 2021 році цей день припадає на 11 травня.