У Всесвітній День вбогого розпочнеться збір продуктів для потребуючих

В Українській Греко-Католицькій Церкві триває акція «Нагодуй вбогого». Минулої неділі під час проповіді у патріаршому соборі Блаженніший Святослав (Шевчук), Патріарх УГКЦ, закликав вірних прийти у наступну неділю в храми з продуктами для убогих.

В рамках відзначення Всесвітнього Дня вбогого глава УГКЦ Святослав Шевчук закликав вірних усього світу поділитися харчами з бідними.

Варто зазначити, що ідея належить Папі Римському Франциску.

Блаженніший Святослав (Шевчук), Патріарх УГКЦ
Блаженніший Святослав (Шевчук), Патріарх УГКЦ

Нинішній Папа часто говорить про те, що в світі існує страшна несправедливість нездорового і злочинного розподілу благ. У той час, як в одних країнах люди голодують і не мають води, в іншій частині земної кулі з причини бізнесових інтересів утилізують продукти.

Папа вперто і відкрито звинувачує сильних світу і багатих в байдужості до простих і вбогих людей.

Ми часто спостерігаємо, як під час відвідування слабо розвинених країн він зустрічається з бідняками, бере на руки їхніх дітей, спілкується з вірянами.

Мільйони трудових мігрантів, масове безробіття, соціальна незахищеність — це прояви разючої убогості у «багатій країні бідних людей». Мільйони живуть поруч із нами в тіні цього повільного голодного вмирання — мовчазні, позбавлені гідності, уваги, співчуття, допомоги і розуміння. Байдужість убиває!

Блаженніший Святослав згадав гріховність ідолопоклонства багатих перед власними маєтками і накопиченим багатством, яке існує в нинішньому світі, а також випробування людини владою, славою і грішми. «Будьте певні, ми винесемо з храму більше духовних дарів, ніж принесемо матеріальних», – сказав він.

Нагадаємо, в рамках всецерковної благодійної ініціативи «Нагодуй вбогого» в усіх храмах Української Греко-Католицької Церкви розпочнеться збір продуктів для потребуючих, який розпочнеться вже цієї неділі, 15 листопада.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.