Сезон дощів в Україні нарешті закінчується – синоптики обіцяють сонячні дні: прогноз погоди на червень 2021

Нарешті українці матимуть змогу насолодитися сонячною погодою.

Цього року весна та літо в Україні вийшли не надто спекотливими. Так, початок червня взагалі був доволі холодним і більше нагадував квітневу погоду, аніж літню. Втім, синоптики обіцяють, що це протриває недовго.

Коли припиниться дощі?

Метеорологи обіцяють, що дощі припиняться наприкінці неділі. Так, впродовж цього тижня буде лити дощ, можливо град і температура підніматися не буде. Все це відбувається через циклон. Але дуже скоро дощ закінчиться і в неділю ми вже побачимо сонячне проміння.

Прогноз погоди на літо 2021
Прогноз погоди на літо 2021

“На жаль, спеки не буде. До кінця тижня очікується повсюдна циклонічна діяльність, місцями сильна. Очікуються дощі різної інтенсивності. Тривалий. Просвіту практично не видно. Це не означає, що буде нескінченно лити. Але дощ піде більшу частину часу”, – сказав синоптик.

Після цього температура повільно буде повзти вверх. Обіцяють, що найбільш спекотною погодою зможуть похизуватися Херсонська, Харківська та Одеська області.

Нагадуємо, що раніше метеорологи обіцяли, що червень буде багатий на зливи та дощі. А липень та серпень будут спекотливими та засушливими. На привеликий жаль, настільки рясні дощі впливають на урожайність, і картопля, наприклад, вже починає гнити, що може значно збільшити ціну на неї. Також варто додати, що зараз через зливи і великі ціни на фрукти.

Варто відзначити, що погода в Україні як завжди не буває помірною. І якщо в минулому році фермери страждали від засухи, то в цьому році саме від злив. Сподіваємося, що погода насправді зможе нас порадувати найближчим часом.

Схожі статті

Зливи, грози, град і шквальний вітер: синоптик попередив про погіршення погоди в декількох областях України

В Україні тривалий час було дуже спекотно та сухо, але синоптики обіцяють, що дуже скоро погода кардинально зміниться. В яких областях очікуються дощі, зливи та навіть град?

Погода в Україні на Новий рік 2022: чи буде сніг, мороз і справжня зимова казка – прогноз синоптиків

Напередодні новорічних свят більшість українців цікавить, якою буде погода в Україні на Новий рік 2022, адже святкова атмосфера напряму залежить від наявності снігу, морозу та інших атрибутів зимової казки. Дізнавайтеся прогноз погоди на 31 грудня та 1 січня у нашій статті.

Погода в Україні у червні 2021: синоптики розповіли, коли закінчаться дощі та чи прийде тепло

В цьому році на початку літа погода в Україні зовсім не схожа на червневу. Синоптики розповіли, чи варто українцям найближчим часом очікувати потепління.