Китайський Новий рік 2024: традиції та забобони, яких слід дотримуватися, щоб привернути у своє життя удачу

10 лютого Азія святкує Китайський Новий рік. Це особливий день у культурі та усіх можливих традиціях, вчених та навіть філософських течіях. І що цікаво, він переплітається навіть з нашими традиціями.

10 лютого — особливий день для Китаю та більшості жителів Азії. Сьогодні розпочинається новий рік за китайським календарем. І у силу входить мудрість та магія дракона.

Звичайно, українці здебільшого не святкують цей день, але з великою повагою та шаною ставляться до традицій, повір’їв та прикмет, яких дотримуються і китайці. Недарма навіть зараз гороскоп за китайським календарем досі користується шаленою популярністю. Так само дракон панує і в звичайному календарі.

Китайський Новий рік 2024

Китайський Новий рік 2024

У цей день, щоб привернути до себе удачу та благополуччя, варто віддати перевагу червоному кольору. Перш за все в одязі. Знайдіть свої найкращі наряди та зробіть образ, який буде прекрасно поєднуватися з вашими речами і настроєм.

Так само можна сміливо користуватися червоними конвертами, як це роблять китайці. Напишіть на них будь-які побажання, і навіть можете пофілософствувати.

Навряд, ви будете готувати вдома китайську їжу, але щоб задобрити долю та удачу можна її замовити з ресторану та поласувати смаколиками.

Однак є речі, які робити не рекомендується. По-перше, варто відмовитися від прибирання. Також не рекомендується робити нову зачіску у день Нового року Дракона. Китайці вважають, що таким чином ти можеш змити або зістригти свою вдачу та добробут, який ти отримаєш у новому році.

Окрім того, необхідно з увагою поставитися до своїх речей, а також уникати ситуацій, в яких ви можете їх пошкодити. Багато культурах розбиті речі вважаються на успіх, але з Китаї. Тому в цей день потрібно бути особливо обережним із посудом, склянками та іншими крихкими предметами, щоб мати вдалий 2024 рік.

На цей день є не лише рекомендації щодо вибору щасливого кольору в одязі та аксесуарах, а й заборони. У китайській культурі біла кольорова гама має значення жалоби, печалі та старості, тому одяг у таких фарбах краще не одягати у день святкування китайського Нового року.

Схожі статті

В жодному разі не позичайте курячі яйця: що кажуть народні прикмети і що ще ніколи не можна позичати

Сьогодні ми розкриємо вам кілька народних прикмет, які на власному досвіді перевіряли наші предки. Як кухонні продукти та домашні речі не варто позичати іншим та чому?

Коли будуть батьківські суботи у 2024 році: дати поминальних днів зсунулися, а традиції залишилися

Православним українцям розповіли, скільки батьківських субот очікується наступного 2024 року. На що варто звернути свою увагу, яких заборон дотримуватися та до яких обрядів долучитися?

Всього одне слово потрібно сказати 40 разів у Великдень – воно принесе достаток. Прикмети 16 квітня

Існує безліч прикмет, щоб привернути достаток та удачу. Особливу силу вони набувають у свята. Що необхідно робити у Великдень, щоб цей день приніс благо?

Як пофарбувати яйця на Великдень: ТОП-3 оригінальних способи фарбування крашанок у святковий кошик

Одна із найкращих традицій Великодня — це фарбування яєць. Часто люди обирають найпростіший варіант оздоблення — наклеїти наліпку. Сьогодні ми поділимось цікавими та креативними способами прикрашання яєць.

Водохреща 19 січня 2023 року: навіщо пірнати в ополонку на свято Хрещення Господня та що не можна робити

А той третій празник – Свято Водохреща: як українці з давніх-давен відзначали велике свято Хрещення Господнього – звичаї та традиції, характерні нашому народу

П’ятниця 13 серпня 2021: що не можна робити у цей день, прикмети та ритуали на виконання бажань

П'ятниця 13 серпня стане першим містичним днем ​​у 2021 році. Його одночасно і бояться, і вірять, що він може виконувати бажання.