Трійця 2021: коли в Україні відзначають це свято та чи зробили понеділок вихідним днем. Всі подробиці

Вже зовсім скоро ми, православний світ, будемо відзначати Трійцю. Дізнайтеся прикмети та заборони цього свята.

День Святої Трійці – найбільше свято для всіх християн. В Україні воно має кілька назв: Зелені свята або П’ятидесятниця.

Цікаво, що як і Великдень, цей день не має точної дати і прораховується кожного року окремо. Залежить коли буде Трійця від Воскресіння Господнього. Приблизно П’ятидесятниця буває у період травня-червня. Цього року ми святкували Великдень 2 травня, що вважається пізнім часом, а й значить очікувати Зелені свята нам слід у кінці першого літнього місяця.

День Святої Трійці – найбільше свято для всіх християн

Цього року ми будемо святкувати Трійцю 20 червня. З огляду на те, що релігійне свято припало на неділю, держава дає нам вихідний у понеділок 21.

Православний світ, який вірує у триєдиність Бога-Отця, Бога-Сина та Святого Духу, вважає, що саме на П’ятидесятницю останній явився людям, чим і підтвердив головну концепцію.

Вважається, що на Трійцю потрібно свататися. Святий Дух сприятиме щасливому шлюбу, а молодята зможуть пронести своє кохання через все життя.

Також у цей час активізується лісова нечисть. Щоб у місцевій річці не було утоплеників, потрібно кидати у воду крупу. Можна також приносити додому гілля дерев.

Суворо заборонено у цей час працювати, крім цього за день до Трійці не можна прибирати помешкання. Третя сувора заборона на це свято – не можна купатися. Вважається, русалки затягнуть на дно.

Ну, а прикмети говорять, що якщо у цей день піде дощ – потрібно обов’язково вийти та його привітати, аби бути щасливим весь рік і отримати здійснену мрію.

Веселка на небі у Святу Трійцю обіцяє багатство і здоров’я на найближчий рік.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.